Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Ε.Α.Α.Α..: Αναπροσαρμογή (επανυπολογισμός) Στρατιωτικών Συντάξεων (Ενημερωτικό - Παραδείγματα)


των Σμχου (ΥΥΟ)ε.α. Αθαν. Πάνου και Σμχου (ΥΟΚ)ε.α. Δημ. Κοντοβά-Μελών Δ.Σ. ΕΑΑΑ

Σεβαστά μας μέλη της Ε.Α.Α.Α., Κυρίες και Κύριοι:........
1. Όπως σας είναι γνωστόν, από 1/10/2019 τα ποσά των συντάξεών μας αναπροσαρμόζονται (επανυπολογίζονται) βάσει του ν.4670/2020 που αναμένουμε να εφαρμοστεί.

2. Κατόπιν πληροφοριών των αρμοδίων φορέων και τηλεφωνικών σας ερωτημάτων, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για την αναπροσαρμογή (επανυπολογισμό) συντάξεων μελών μας. Για την καλύτερη κατανόησή σας, σας παρέχουμε ενδεικτικά τα κατωτέρω παραδείγματα, αφού λάβαμε υπόψη μας:

α) Τα Μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα πληρωμής των συντάξεών τους, του Ε.Φ.Κ.Α.

β) Το σύνολο των συντάξιμων ετών

γ) Τις συντάξιμες αποδοχές

δ) Τα ποσοστά αναπλήρωσης συντάξεων, που ισχύουν από 1/10/2019 κι αναφέρονται αναλυτικά στον κατωτέρω Α΄ πίνακα, για τον προσδιορισμό του ύψους των νέων εκατοστών της νέας σύνταξης.

ε) Τα ποσοστά της παρακράτησης Α.ΚΑ.ΓΕ (Ε.Α.Σ.), που εξακολουθούν να ισχύουν και αναφέρονται αναλυτικά στον κατωτέρω Β’ πίνακα, για τον προσδιορισμό του ποσοστού – ποσού Α.ΚΑ.ΓΕ (Ε.Α.Σ.)

3. Παραδείγματα επανυπολογισμού Συντάξεων:

α’ παράδειγμα


β’ παράδειγμα



γ’ παράδειγμα



4. Πίνακες Α' και Β'



5. Επεξηγήσεις – Ενημερώσεις:

α)Για τον καθορισμό του ποσού της προσωπικής διαφοράς λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης προ φόρου που καταβάλλεται από 1/1/2019 και το ποσό σύνταξης προ φόρου που δικαιούται από 1/10/2019.

β) Σε περίπτωση που το ποσό της σύνταξης προ φόρου που καταβάλλεται από 1/1/2019 είναι μεγαλύτερο του ποσού της σύνταξης που δικαιούται από 1/10/2019 (δηλαδή η διαφορά είναι θετική), το επιπλέον ποσό καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων.

γ) Σε περίπτωση που το ποσό της σύνταξης προ φόρου που καταβάλλεται από 1/1/2019 είναι μικρότερο του ποσού της σύνταξης που δικαιούται από 1/1/2019 (δηλαδή η διαφορά είναι αρνητική), το ποσό της σύνταξης προ φόρου που του καταβάλλεται από 1/10/2019 προσαυξάνεται κατά το 1/5 της διαφοράς για το χρονικό διάστημα από 1/10/2019 έως 31/12/2020 και σταδιακά ισόποσα κατ’ έτος από 1/1/2021 έως 31/12/2024.

δ) Όσοι έχουν συντάξιμα έτη, που προέρχονται από πτητική ενέργεια, από 45.01 έτη και άνω η σύνταξη τους δεν μεταβάλλεται ή μεταβάλλεται ελάχιστα. Επίσης, όσοι έχουν συντάξιμα έτη κάτω από 30 έτη η σύνταξη τους δεν μεταβάλλεται.
ε) Το ποσοστό αναπλήρωσης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% των συντάξιμων αποδοχών.
στ) Υπόψη ότι τελούμε εν αναμονή έκδοσης σχετικής εγκυκλίου από το Ε.Φ.Κ.Α, ειδικά για τα άρθρα 24, 25 και 32 του Ν.4670/2020.

6. Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους Σμχους ε.α. Αθ. Πάνο τηλ. 6983506600 και Δημ. Κοντοβά τηλ 6983500618.

ΥΓ: Υπόψη σας ότι τελούμε εν αναμονή έκδοσης της απόφασης του Σ.Τ.Ε. και εν συνεχεία Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, για με την επιστροφή των μειώσεων των νόμων 4051/12, 4093/12, των κρατήσεων Ε.Α.Σ., των Δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας, από Ιούνιο 2015 έως Μάιο 2016.

ΠΗΓΗ: Ε.Α.Α.Α.

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει αναμονή.
    Υπάρχουν συνάδελφοι που αποστρατεύτηκαν μετά τον 8ο/2012 έως 2016 (απόφαση ελεγκτικού συνεδρίου για επιστροφη συντάξεων επίπεδα 2012)πήρανε το 50% του συμπληρωματικού τους εφ άπαξ από τον ΕΛΟΑΑ επί κυβέρνησης Σαμαρά (Σταϊκούρας αναπλ.οικονομικων) το άλλο 50% όσο ο ΣΥΡΙΖΑ που το έδωσε το ΔΕΚ 2018 όσο και η απάντηση που πήρα από τον υπ.οικονομικων κ.Σταικουρα δεν δίνετε.
    ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΑ ΚΑΤΑ 50%.

    ΔΟΞΑΣΤΕΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨