Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ν.4387/16


 Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α) 

Ο ΕΦΚΑ την 15-10-2019 ανάρτησε στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr νέο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα πληρωμής σύνταξης μετά τον επανυπολογισμό.

Ικανοποίησε μερικώς το αίτημα των συνταξιούχων αποστράτων οι οποίοι με αίτησή τους στο ΕΦΚΑ/ΓΛΚ ζητούσαν να........... ενημερωθούν για τον τρόπο υπολογισμού των μειωμένων αναδρομικών που τους χορηγήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018.

 – Το πρόσθετο στοιχείο που δόθηκε στο νέο ενημερωτικό σημείωμα είναι στη δεύτερη σελίδα και είναι ο συντάξιμος μισθός την 12/5/2016. Με αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με τον πραγματικό χρόνο ασφάλισης έχετε τη δυνατότητα να υπολογίσετε την ανταποδοτική σύνταξη και κατά συνέπεια την νέα σας σύνταξη (εθνική +ανταποδοτική) μετά τον επανυπολογισμό του Ν.4387/16 και να ελέγξετε το ποσό της σύνταξης, που αναφέρεται στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα πληρωμής σύνταξής σας.

 _ Κατωτέρω δίδεται ένα παράδειγμα σύνταξης αποστράτου με πραγματικό χρόνο ασφάλισης 42έτη,06 μήνες , 04 ημέρες και συντάξιμο μισθό την 12/5/2016 2.503,66 € (αυτά τα στοιχεία δίδονται στη δεύτερη σελίδα του ενημερωτικού σημειώματος). 

 – Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να υπολογίσετε ανάλογα με το πραγματικό χρόνο ασφάλισης το συντελεστή αναπλήρωσης. Η αναλυτική διαδικασία υπολογισμού έχει δημοσιευτεί σε παλαιότερο κείμενο στην αεροπορία απόστρατος την 13-06-2017 με τίτλο επανυπολογισμός σύνταξης αποστράτων Ν.4387/16 ΕΦΚΑ. Εν τούτοις, ως απαραίτητο στοιχείο υπολογισμού, παραθέτουμε τον ακόλουθο πίνακα με τα ποσοστά αναπλήρωσης ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης. 

 _ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ . 

Για κάθε έτος ασφάλισης μετά τα 40 έτη θα προστίθενται 2 μονάδες π.χ για 41 έτη ασφάλισης το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι 44,80. 

 .Συνεπώς για τον απόστρατο του παραδείγματος με 42 έτη 0,6 μήνες και 0,4 ημέρες το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι 47,82% . 

 Για να υπολογίσουμε την ανταποδοτική σύνταξη πολλαπλασιάζουμε το συντάξιμο μισθό της 12/05/2016 επί το ποσοστό αναπλήρωσης ήτοι 2503,66Χ47,82%= 1.197,25€ που συμφωνεί απόλυτα με το αναγραφόμενο ποσό του σημειώματος. 

 Σύνολο σύνταξης εθνική+ ανταποδοτική 384,00+ 1.197,25 = 1.581,25€ μεικτή προ φόρου και κρατήσεις . 


4 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο πίνακας με τα ποσοστά αναπλήρωσης
    (και όχι ποσά αναπλήρωσης που γράφετε) δεν είναι ακριβής.
    Τα ποσοστά αναπλήρωσης δεν είναι ενιαία για όλο το έτος.
    π.χ. λέτε ότι από 35,01 έως 36 έτη, το ποσοστό είναι 35,4%.
    Αυτό δεν ισχύει.
    Από 35,01 έως 36 έτη το ποσοστό κυμαίνεται από 33,81% έως 35,40%.

    Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι για μεγάλη μερίδα αποστράτων (ιδίως των αποστρατευθέντων από 8/2012 έως 11/2014) μπορεί οι υπολογισμοί στα ενημερωτικά να είναι σωστοί, όμως βασίζονται σε λάθος δεδομένα συντάξιμου μισθού. Έχουν υπολογισθεί με το καταργημένο μισθολόγιο της 1-8-2012 και όχι με βάση τις αναπροσαρμοσμένες συνταξ. πράξεις των τελών του 2014 που κοινοποιήθηκαν τον Μαρτ. 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως σωστά αναφέρει ο συνάδελφος έχει γίνει το πρώτο λάθος σε λάθος δεδομένα συντάξιμου μισθού ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ι αρχικής συνταξιοδοτικής πράξης δηλαδή χρησιμοποιήθηκαν αυτά της 1/8/2012 και όχι της αναπροσαρμογής με τον Ν. 4307/2014(ΦΕΚ 246/Α/15-11-2014 με αποτέλεσμα μικρότερη Ανταποδοτική Σύνταξη, παρά το γεγονός ότι στην πρώτη σελίδα αναφέρουν βασική Σύνταξη αυτήν του 2014.
    Επιπλέον όσοι χρησιμοποίησαν με παρότρυνση ΟΛΚΑ και ΓΛΚ την 3/35 προσαύξηση της Σύνταξης(Κονδύλη) ως μεγαλύτερης εκείνης που θα προέκυπτε με την χρήση του πραγματικού αποστρατευτέου βαθμού, "υποχρεώθηκαν" να δεχθούν μισθολογικό βαθμό μικρότερο κατά δύο μισθολογικές κλίμακες π.χ. Επισμηναγού αντί του πραγματικού Αντισμηνάρχου. Η κατάργηση και μη χρήση των 3/35 Κονδύλη και η μη αυτομάτως επαναφορά του αποστρατευτέου μισθολογικού στον πραγματικό, σύμφωνα με ΦΔΜ ΟΛΚΑ το οποίο έχει στα χέρια του το ΓΛΚ, σε εκατοντάδες συναδέλφους, είχε σαν αποτέλεσμα ξανά μικρότερη Ανταποδοτική Σύνταξη. Το πρόβλημα εμφανίζεται ως επί το πλείστον σε όσους δεν έχουν πτητικά, καταδυτικά κλπ οι οποίοι έχουν πολύ μικρές διαφορές.
    Δύο σφάλματα σοβαρά που αποδίδουν συντάξιμο μισθό 2ης σελίδας ενημερωτικού 2019, 150 με 200 ευρώ λιγότερα καθώς και Ανταποδοτική έως 50 με 100 ευρώ λιγότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει αντίδραση από κανένα φορέα είτε αυτός είναι ΕΑΑΑ κλπ είτε Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών γιατί πολύ απλά αυτοί που έχουν διαγραφή μέχρι 31/12/2007 δεν έχουν κανένα λάθος, όσοι έχουν διαγραφή από 1/1/2008 έως 31/1/2012 τα λάθη τους δίνουν μικρότερη προσωπική διαφορά δηλαδή βγαίνουν κερδισμένοι, όσοι έχουν διαγραφή από 14/11/2014 δεν έχουν κανένα λάθος και όσοι έχουν πτητικά κλπ έχουν μικρές διαφορές της τάξεως των 5-10 ευρώ. Δηλαδή αντίδραση και ενστάσεις εάν δούμε, θα δούμε από αυτούς που έφυγαν από 1/8/2012 έως 13/11/2014 και από αυτούς που έφυγαν με τον τελευταίο νόμο και τις εξωφρενικές μειώσεις του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού διαβάζουμε ότι οσονούπω επίκειται αλλαγή στα ποσοστά αναπλήρωσης αυξητικά, ιδίως σε όσους έχουν 35 πραγματικά έτη και πάνω. Εκεί θα γίνουν και οι διορθώσεις ή όποια λάθη υπάρχουν σαν τα προαναφερόμενα. Ας περιμένουμε λίγο να δούμε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨