Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Στην Κύπρο το ομοίωμα του "Νοράτλας" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακριβές αντίγραφο των μεταγωγικών αεροσκαφών Νοράτλας, με τα οποία το καλοκαίρι του 1974 μεταφέρθηκαν στην Κύπρο οι Ελλαδίτες Καταδρομείς, έφθασε σήμερα στην Κύπρο. Θα τοποθετηθεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Με το αρματαγωγό του ελληνικού πολεμικού ναυτικού Χίος, το οποίο το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας, μεταφέρθηκε στην Κύπρο αποσυναρμολογημένο πιστό αντίγραφο του μεταγωγικού αεροσκάφους Νοράτλας.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στον......... Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου θα τοποθετηθεί στο σημείο όπου τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974 καταρρίφθηκε, το μεταγωγικό αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που μετέφερε καταδρομείς και απογειώθηκε από το Μάλεμε της Κρήτης.

Την συναρμολόγηση θα αναλάβουν τεχνικοί της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και η αποκάλυψη του Νοράτλας θα πραγματοποιηθεί κατά τις εκδήλωσης μνήμης και τιμής που θα διοργανωθούν τον επόμενο μήνα για την μαύρη επέτειο της εισβολής.

Το αεροσκάφος το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση ΝΙΚΗ για την αερομεταφορά της 1ης Μοίρας Καταδρομών, με σκοπό την αντιμετώπιση της τουρκικής εισβολής, καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, με αποτέλεσμα το θάνατο του τετραμελούς πληρώματος του και όλων των καταδρομέων της διμοιρίας που επέβαινε σε αυτό πλην ενός του Θανάση Ζαφειρίου.

Το αεροσκάφος μαζί με 16 από τους πεσόντες καταδρομείς, τάφηκε κάτω από χώματα στην περιοχή όπου αργότερα ανεγέρθη ο τύμβος της Μακεδονίτισσας. Τα συντρίμμια αποκαλύφθηκαν κατά τις εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν πριν από δυο χρόνια στην περιοχή για ανεύρεση των οστών των πεσόντων καταδρομέων και η αποκατάσταση του τύμβου ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης των στρατιωτικών ευρημάτων και εξοπλισμού που εντοπίστηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας κατά την εκταφή του στρατιωτικού αεροσκάφους με την κωδική ονομασία ΝΙΚΗ 4, παρουσία και του επιτρόπου προεδρίας Φώτη Φωτίου.


 


noratlas

.
noratlas1


ΠΗΓΗ: ant1iwo.com

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ακριβές αντίγραφο των μεταγωγικών αεροσκαφών Νοράτλας,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦOΣ NORATLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....σωστά.........το δημοσίευμα είναι του ΑΝΤ1 Κυπρου και το αποδώσαμε όπως το γράφουν....... http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/305183/stin-kupro-to-omoioma-noratlas-video/#.WylJNffPA4w.facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨