Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;;;


Γράφει ο 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Σμχος (ε.α)

Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι σχεδιασμένη με μακροχρόνιο προγραμματισμό . Ειδικότερα για τη χώρα μας στηρίζεται σε σχεδιασμό που μέρα με τη μέρα αναδεικνύεται η επεκτατική πρόθεσή της. Έτσι η πρόσφατη επίσκεψη του τούρκου Προέδρου στη χώρα μας αποκάλυψε τις προθέσεις του με τις απαράδεκτες δηλώσεις του, αμφισβητώντας τη διεθνή Συνθήκη της Λοζάνης 24-Ιουλίου του 1923 που καθόρισε .................

μετά τη λήξη του Α’-Π.Π τα σύνορα του νέο τουρκικού κράτους εν σχέση με τις όμορες χώρες του. Μεταξύ αυτών και της Ελλάδας ακυρώνοντας την ευνοϊκή για τη χώρα μας Συνθήκη των Σεβρών με την οποία ως νικήτρια χώρα του Α’-Π.Π η Ανατολική Θράκη και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος ανήκαν στην Ελλάδα , αναγνώριζε την ελληνική διοίκηση της Σμύρνης κ.α. Επίσης ο Σουλτάνος αμφισβήτησε και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 που υπογράφτηκε μετά τον Β’-Π.Π με την οποία παραχωρούνταν ΟΛΑ (νησιά ,νησίδες, βραχονησίδες) τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία στην Ελλάδα ως νικήτρια χώρα του πολέμου.

Η μοναδική αποδεκτή εκκρεμότητα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο μετατράπηκε μετά την ομολογία Έλληνα ταγού (δημοσιεύματα Μ.Μ.Ε) για «ζωτικά συμφέροντα των Τούρκων στο Αιγαίο» μετά τα γεγονότα των Ιμίων φτάσαμε στην αμφισβήτηση της ελληνικότητας και 18 και άλλων νησιών. ¨Είναι τούρκικα και τα κατέχουν οι Έλληνες¨ ισχυρίζονται. Τι άλλο θα ακούσουμε από τους ¨καλούς¨ γείτονές μας και όμως το ακούσαμε πρόσφατα από το σουλτάνο , « οι Έλληνες είναι κακοί γείτονες». Ερντογάν στην προκειμένη περίπτωση η λύση είναι απλή _να πάτε από εκεί που ήρθατε_ και να μας αποδεσμεύσετε τη γη των προγόνων μας με τους ανεκτίμητους θησαυρούς που δυστυχώς καπηλεύεστε χωρίς ίχνος αισχύνης. 

Θα επαναλάβω αυτό που έλεγε ο μεγάλος ήρωας της επαναστάσεως του 21 Γ. Καραϊσκάκης «Λες και ο Θεός μας καταράστηκε και μας έστειλε γείτονες τους τούρκους». Η διεκδίκηση των νησιών του Αιγαίου δεν είναι τυχαία, στηρίζεται στο δόγμα του ¨πατέρα¨ ΚΕΜΑΛ ο οποίος έλεγε « εάν θέλεις να ελέγχεις το Αιγαίο θα πρέπει να είσαι κύριος της Σμύρνης και μερικών νησιών απέναντι αυτής , εγώ σας παρέδωσα τη Σμύρνη σε εσάς αφήνω τα υπόλοιπα» . 

_ Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας αλλά κυρίως το ¨διχασμό¨ των πολιτικών της χώρας, που εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και τα εθνικά θέματα για ψηφοθηρικούς λόγους , βρήκε την ευκαιρία να εφαρμόσει τα σατανικά σχέδιά της και αξιολογεί της αντιδράσεις της χώρας μας. Οι τούρκοι πιστεύουν σχετικά με το διχασμό των Ελλήνων, «εάν έχεις να κάνεις μ έναν Έλληνα να το φοβάσαι ενώ με περισσότερους είναι διχασμένοι και ακίνδυνοι». 

Αυτά άρχισαν την εφαρμογή τους με τα γεγονότα των Ιμίων εκμεταλλευόμενη τότε η Τουρκία το πολιτικό κενό της χώρας μας, την 29η Ιανουαρίου 1996, που δημιούργησαν τις γκρίζες ζώνες και πολύ περισσότερο που οδηγηθήκαμε στο ανεπανάληπτο «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» . Ακολούθησαν μέχρι σήμερα σειρά γεγονότων που σκοπό είχαν οι Τούρκοι να αξιολογούν τις αντιδράσεις των διοικούντων Ελλήνων. Θα σταθώ σε τρία γεγονότα τα οποία σηματοδοτούν πολλά, γιατί αξιολογούν-δοκιμάζουν τη χώρα μας σε τρείς διαφορετικούς τομείς στον αέρα ,στη θάλασσα και στη ξηρά. 

_Το πρώτο επεισόδιο έγινε στον αέρα και είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του Σμ/γού Κ. Ηλιάκη . Ο τούρκος πιλότος δολοφόνησε τον έλληνα πιλότο αφού τον εμβόλισε ρίχνοντας ως καμικάζι το αφος του στην καλύπτρα του αδικοχαμένου Κ. Ηλιάκη. Τα γεγονότα που επακολούθησαν από το τούρκο πιλότο , ο οποίος εγκατέλειψε επιτυχώς το αφος του και διασώθηκε , αρνήθηκε την διάσωσή του από τις ελληνικές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης αμφισβητώντας την αρμοδιότητά τους στην περιοχή.

Εν τούτοις οι ¨κακές¨ ελληνικές αρχές τον παρέδωσαν αυθημερόν στη ¨καλή¨ γείτονα σύμμαχο Τουρκία χωρίς διαδικασίες. Η Τουρκία ανακήρυξε τον τούρκο πιλότο ήρωα για το κατόρθωμά του αποδεικνύοντας ότι το εγχείρημα ήταν σχεδιασμένο για την καταστροφή ενός σύγχρονου ελληνικού αφους και τη δολοφονία ενός πεπειραμένου Έλληνα πιλότου. Το αποκορύφωμα της θρασύτητας της Τουρκίας, σκόπευε να ζητήσει αποζημίωση για την απώλεια του τουρκικού αφους .

 Οι τούρκοι μας ζητήσανε και τα ρέστα ,εμείς ….. περιοριστήκαμε στην αυτοσυγκράτηση και τη σύνεση. Εύλογο το ερώτημα, εάν συμβαίνουν τέτοια επεισόδια μεταξύ χωρών του ΝΑΤΟ, τότε τι συμμαχία είναι αυτή ; να τη χαιρόμαστε!! Η υποκρισία περισσεύει, από ποιους μας προστατεύει, ίσως από εξωγήινους!!!

_ Το δεύτερο επεισόδιο σχεδιασμένο , το προκάλεσαν οι τούρκοι με την προσάραξη του τουρκικού σκάφους 20 Δεκεμβρίου του 1995 και ο τούρκος πλοίαρχος αμφισβήτησε την αρμοδιότητα της έρευνας και διάσωσης από τις ελληνικές υπηρεσίες, τελικά ρυμουλκήθηκε από έλληνες διασώστε. Αυτό το γεγονός ήταν ο πρόδρομος των γεγονότων των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996 που μας οδήγησε στο θάνατο τριών Ελλήνων αξ/κων και στο «όχι σημαίες , όχι πλοία στη περιοχή» τα ελληνικότατα νησιά έγιναν γκρίζα . Σήμερα η τουρκική ηγεσία δηλώνει επίσημα και αμφισβητεί την ελληνικότητα των Ιμίων. Δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια αλλά και σε έργα ,όπου πρόσφατα συνέβη ο εμβολισμός του λιμενικού πλοίου από τουρκικό πολεμικό με πρόθεση να το βυθίσει.

Ευτυχώς, που χάρη στη επιδεξιότητα του Έλληνα πλοιάρχου δεν θρηνήσαμε θύματα , κάτι που αποσκοπούσαν οι τούρκοι. Και σε αυτή την περίπτωση η ελληνική πλευρά έδειξε αυτοσυγκράτηση και σύνεση , όπως μας συνέστησαν οι σύμμαχοί μας «βρέστε τα μεταξύ σας» . Το ¨κακομαθημένο παιδί¨ κέρδισε και πάλι πόντους με τις ευλογίες των συμμάχων. Ας αναλογιστούν αυτοί που υποστήριζαν, να ρισκάρουμε στον εξ Ανατολών κίνδυνο αρκεί να μειώσουμε τις αμυντικές δαπάνες , πόσο κακό έκαναν για την χώρα, ελπίζουμε να μην είναι αργά. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από το πρόγραμμα εξοπλισμών των γειτόνων μας. Ευτυχώς που ο Σουλτάνος απομάκρυνε 300 πεπειραμένους τούρκους πιλότους των F-16 και ψάχνει να βρει τρόπο αντικατάστασής τους.

_ Τέλος οι τούρκοι μας δοκίμασαν και στο τρίτο τομέα στη ξηρά, με το πρόσφατο επεισόδιο στα σύνορα του Εύρου. Ένα απλό γεγονός που άλλοτε ήταν επιπέδου επίλυσης τοπικών στρατιωτικών διοικήσεων, πήρε διαστάσεις επιπέδου διοίκησης των κρατών . Σχεδιασμένο το επεισόδιο από την τουρκική πλευρά. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια δουλεύει πολύ τη μέθοδο της ομηρίας πολιτών για να διεκδικεί, ως αντεκδίκηση της προστασίας από την ελληνική δικαιοσύνη, υπερασπιζόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα για δίκαιη δίκη των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, που ζήτησαν άσυλο από τη χώρα μας.

 Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στελεχών των Ε.Δ σε εκτέλεση υπηρεσίας περιπόλου , φρούρησης των ευρωπαϊκών συνόρων , έγινε από πολυμελή ομάδα της στρατοχωροφυλακής της γείτονας με την αιτιολογία ότι βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος από απώλεια προσανατολισμού λόγω κακών καιρικών συνθηκών . Ένα είναι γεγονός ότι η Τουρκία είχε σχεδιάσει το επεισόδιο για να εκβιάσει τη χώρα μας κι το πέτυχε. Η τουρκική δικαιοσύνη στην οποία παραδόθηκαν οι Έλληνες, στελέχη των Ε.Δ χώρας του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, είναι απρόβλεπτη για την εξέλιξη της δίκης αφού κατευθύνεται από το σημερινό καθεστώς της Τουρκίας το οποίο μετά το πραξικόπημα του 2016 κατάφωρα καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα . Οι σύμμαχοί μας για μια ακόμα φορά ως Πόντιος Πιλάτος ένιψαν τας χείρας τους «βρέστε τα μεταξύ σας» , λες και η περίπολος δεν φύλαγε τα σύνορα της Ε.Ε από τους λαθρομετανάστες. Η χώρα μας και σε αυτή την περίπτωση σύστησε αυτοσυγκράτηση και σύνεση . Υπενθυμίζουμε ότι οι ¨κακοί ¨ Έλληνες επέστρεψαν στη καλή γείτονα Τουρκία το ελικόπτερο των οκτώ τούρκων στρατιωτικών αυθημερόν.

_ Επί τέλους το Συμβούλιο της Ευρώπης πήρε θέση και καταδίκασε την προκλητικότητα και τις απειλές της Τουρκίας, εναντίον της Ελλάδας , της Κύπρου αλλά και της Ε.Ε (θα σας πνίξω με 3 εκ λαθρομετανάστες) , όταν μάλιστα η Τουρκία εκμεταλλεύεται τα πακέτα υποστήριξης της Ε.Ε ως υποψήφια χώρα για ένταξη. Δυστυχώς τρεις μέρες αργότερα στη συνάντηση στη Βάρνα Ε Ε, Ερντογάν, και προεδρεύουσα χώρα Βουλγαρία , απουσία της Ελλάδας, αν και συζητήθηκαν θέματα που την αφορούσαν άμεσα, οι σύμμαχοι χαρίστηκαν για μια ακόμα φορά ( τα οικονομικά συμφέροντα πάνω απ’ όλα) στο Σουλτάνο με την αιτιολογία του μεγάλου ηγέτη μιας μεγάλης χώρας.¨ Υπέκυψαν¨, στην απαίτηση της Τουρκίας για τη δόση των 3 δις ευρώ, στον εκβιασμό της απειλής του για τους λαθρομετανάστες με τους οποίους θα πνίξει την Ευρώπη. Με αυτά τα χρήματα ο Σουλτάνος αγοράζει πολεμικό υλικό S400, F35 κ.α για να απειλή την Ελλάδα.

 _Τα ανωτέρω περιστατικά αλλά και οι καθημερινές προκλήσεις των τούρκων σε αέρα και θάλασσα καταδεικνύουν την επικινδυνότητα των γειτόνων μας . Οι τούρκοι στηρίζουν την επιθετικότητά τους εναντίον της χώρας μας στο γεγονός της οικονομικής κρίσης και στη μείωση των αμυντικών δαπανών . Είναι καιρός για να αποκτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και να επαναλάβουμε τα όσα συνέβησαν στα αντίστοιχα γεγονότα του 1987, που ανάγκασαν τους τούρκους να κρυφτούν στο καβούκι τους, γιατί τότε είχαμε πολύ ισχυρότερες Ε.Δ.

Ο υπερήφανος Ελληνικός λαός το έχει ανάγκη για μια ψυχική ανάταση, ας σεβαστούμε, αυτές τις γιορτινές μέρες τη παλιγγενεσίας, αυτούς που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της ελευθερίας αυτού του τόπου και αυτό το δέντρο θα το διαφυλάξουμε ανέπαφο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨