Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Σε "ΒΑΤΕΡΛΩ" οι εγγραφές μελών στις Ενώσεις Στρατιωτικών;;;;; (Ανταλλαγή επιστολών)



ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθμ. 63/2012 απόφαση του 
Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 
καταχωρημένο στα βιβλία σωματείων του οικείου Πρωτοδικείου με αριθμό 28981 
Φειδίου 10, ΤΚ 10678, Αθήνα FAX:2103000765 
ηλεκτρονική διεύθυνση: www.espea.gr e-mail: info@espea.gr 


ΠΡΟΣ : Ανθυποσμηναγό Κολλύρη                Αρ. Πρωτ. 316/2016    Αθήνα, 16 Σεπ 2016 

ΘΕΜΑ : Αίτησή σας για εγγραφή σας στην Ε.Σ.ΠΕ.Α
ΣΧΕΤ : Η από 13-9-2016 (με αριθμ. πρωτ. 288/16-9-2016) αίτησή σας

Αξιότιμε κε Κολλύρη.

Τη 16.15΄ ώρα της 15-9-2016 έφτασε στα γραφεία μας, δια του δικαστικού επιμελητή κ. Κλεάνθη Κων. Καλαμπαλίκη, η από 13-9-2016 αίτησή σας περί εγγραφής σας στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, η οποία πρωτοκολλήθηκε την αμέσως επομένη ημέρα (16-9-2016) και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 288

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 του καταστατικού της ΕΣΠΕΑ, η εγγραφή των μελών αυτών γίνεται μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μέσα σε ένα μήνα (1) μήνα από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Σύμφωνα, επίσης, με την παράγραφο 9 γ του άρθρου 3 του ως άνω καταστατικού, απαγορεύεται ρητά στο Σωματείο και τα μέλη αυτής η προσχώρηση ή η εγγραφή των μελών της ως μελών άλλων επαγγελματικών οργανώσεων εκτός των Διεθνών Στρατιωτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ή η εκπροσώπηση άλλων εργαζομένων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την από 06-2-2015 ανακοίνωση του Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας, στη διαδικτυακή ιστοσελίδα του (http://www.seensa.gr/%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AE/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF.html), τυγχάνετε Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΕΝΣΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, σε έκτακτη συνεδρίασή του (της 16-9-2016) και ενόψει της βουλήσεώς σας να εγγραφείτε στην Ένωσή μας, προκειμένου να συμμετάσχετε στην έκτακτη γενική συνέλευση της 16-10-2016, όπως τούτη έχει ανακοινωθεί δια αναρτήσεώς της στην επίσημη διαδικτυακή ιστοσελίδα της ΕΣΠΕΑ, αποφάσισε ομόφωνα να συζητήσει την αίτηση εγγραφής σας στην ΕΣΠΕΑ σε μεταγενέστερη και πάντως εντός ενός (1) μηνός συνεδρίασή του και προς τούτο σας καλεί, μέχρι την Τετάρτη 28η Σεπτεμβρίου 2016, να αποστείλετε με κάθε πρόσφορο μέσο στο ΔΣ της ΕΣΠΕΑ υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη για το γνήσιο της υπογραφής από την αρμόδια προς τούτο αρχή, στην οποία θα δηλώνετε:

α) ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησής σας για εγγραφή σας στην ΕΣΠΕΑ, δηλαδή τη 15-9-2016, δεν ήσαστε μέλος οποιασδήποτε επαγγελματικής οργάνωσης και ιδίως του ΣΕΕΝΣΑ και/ή

β) ότι κατά την ημερομηνία σύνταξης της υπεύθυνης δήλωσης δεν τυγχάνετε μέλος οποιασδήποτε άλλης επαγγελματικής οργάνωσης και ότι έχετε παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΕΝΣΑ.

Με εκτίμηση.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Μαστρογιαννάκης Χρίστος
Λοχαγός (ΠΒ)

6931116066 

Ο Γεν. Γραμματέας
Κατσαρός Λουκάς 
Πλωτάρχης (Ε)
6937571653

και η απάντηση .........


ΠΡΟΣ: Δ.Σ.ΕΣΠΕΑ                                                               Αθήνα 25/9/2016

Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΑ με έκπληξη έλαβα το έγγραφο σας, σε απάντηση της από 13/9/2016 αίτησής μου για εγγραφή στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής.

Η αίτησή μου γίνεται υπό το φως των διατάξεων του πρόσφατου νόμου 4407/2016, προκειμένου να αποκτήσω όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του μέλους του πρωτοβάθμιου σωματείου της Περιφέρειάς μας.

Πουθενά στο νόμο δεν ορίζεται ως προϋπόθεση εγγραφής τα όσα αυθαίρετα με καλείται να υπογράψω. Τα δε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων έχουν από δεκαετίας πλέον καταργηθεί. Συγχωροχάρτια εκδίδει μόνο ο πάπας και αυτά στους πιστούς του δικού του δόγματος, στο οποίο ούτε εγώ ούτε οι λοιποί συνάδελφοι ανήκουμε.

Ζητώ την εγγραφή μου στην ΕΣΠΕΑ προκειμένου να μετέχω στις γενικές συνελεύσεις και στη διαμόρφωση του νέου καταστατικού, κατά τις επιταγές και τα χρονικά όρια του νόμου.

Είναι προφανές ότι ο ΣΕΕΝΣΑ (Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας) δεν αποτελεί πρωτοβάθμιο σωματείο με την έννοια του νόμου, αλλά ένωση προσώπων που ασφαλώς, ως τέτοια, δεν μπορεί να μετάσχει σε αρχαιρεσίες του Σωματείου σας. Το μέλλον και ο εφεξής ρόλος του ΣΕΕΝΣΑ υπό το φως του νέου νόμου θα καθοριστεί από τα μέλη και τους φίλους του και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά την ΕΣΠΕΑ. Ούτε η συμμετοχή μου ή μη στον ΣΕΕΝΣΑ αποτελεί προϋπόθεση ή μη εγγραφής μου στην ΕΣΠΕΑ.

Αντί λοιπόν να επικαλείστε παιδαριώδη και νομικά ανυπόστατα επιχειρήματα για να καθυστερήσετε και να ταλαιπωρήσετε ( γιατί όμως;) όσους επιθυμούν να εγγραφούμε στην ΕΣΠΕΑ και να συνεισφέρουμε στην κοινή συλλογική προσπάθεια, καλύτερο θα ήταν να ολοκληρώσετε γρήγορα την τυπική διαδικασία εγγραφής μου και να ενημερώσετε τον κόσμο για τα θέματα και την διαδικασία της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης και συγκεκριμένα:

1) Θα προηγηθεί η τροποποίηση του καταστατικού;

2) Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία έγκρισης των τροποποιήσεων από τα αρμόδια δικαστήρια;

3) Οι αρχαιρεσίες για τα συλλογικά όργανα, θα γίνουν με το παλιό καταστατικό ή με το καινούριο αφού εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο;

4) Δώστε σαφή χρονοδιαγράμματα και αναλυτική ενημέρωση για τη διαδικασία και τον χρόνο των αρχαιρεσιών

Και αφήστε τα μισόλογα και τις ασάφειες των ανακοινώσεων. Μόνο έτσι θα μπορείτε νόμιμα <<…..να εκπροσωπείτε τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών>>.

Πιστεύω ότι εντός της εβδομάδας θα μου ανακοινώσετε την αποδοχή του αιτήματός μου, χωρίς να εξαντλήσετε το όριο του ενός (1) μήνα, που ενόψει της προσδιορισθείσας Γενικής Συνέλευσης την 16/10 παραπέμπει σε παρέλκυση των διαδικασιών, σαφή πρόθεση αιφνιδιασμού και αποκλεισμού, που θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι ο σκοπός σας και σε καμιά περίπτωση δεν προωθεί το καλό των συναδέλφων.

Με εκτίμηση

Ηλίας Κολλύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨