Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Επιστολή στον Καμμένο)


Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.)
Νόμιμα αναγνωρισμένος Σύνδεσμος με την υπ’αρ. 394/2015 διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.seensa.gr Email:info@seensa.gr

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας                                              Αρ.Πρωτ. 61
Πρόεδρο ΑΝ.ΕΛ. κ. Παναγιώτη Καμμένο                                     Αθήνα, 8 Απριλίου 2016
ΚΟΙΝ : Αναπλ. Υπουργό Εθν. Άμυνας
Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού ΓΕΑ
Νομικό Σύμβουλο κ. ΥΕΘΑ
Βουλευτές Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας
Στρατιωτικοί Συντάκτες

ΘΕΜΑ : Αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Κύριε Υπουργέ,
Για ακόμη μια φορά οι απόφοιτοι των Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούν την προσπάθεια υποβάθμισής τους και ευτελισμού των προσπαθειών και των κόπων τους. Μέχρι σήμερα πολλές και διαφορετικές κυβερνήσεις με νομοσχέδια που κάθε φορά επικαλούνται τον εκσυγχρονισμό των Ε.Δ., έχουν καταστήσει τους αποφοίτους των Σχολών αυτών «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».
Να έρθουμε όμως στο σήμερα, με αγωνία αναγνώσαμε το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου που έχετε δημοσιοποιήσει. Δυστυχώς όμως κατά την ανάγνωσή του, διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά ότι...............
για όλους η κατηγορία αυτή αποτελεί προνομιακό πεδίο για την εφαρμογή των δυσμενέστερων και των πλέον άδικων διατάξεων.

Συγκεκριμένα συστήνεται στην θέση των τριών παραγωγικών σχολών (ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ) που υπάρχουν σήμερα, μια Σχολή με την ονομασία Σ.Υ.Α. τριετούς φοίτησης. Ως εδώ να σας εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια. Η ουσία όμως είναι ότι το μόνο που πετυχαίνεται είναι εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για το κράτος και αυτό φυσικά είναι σωστό, όμως τί αλλάζει για τους αποφοίτους αυτής της σχολής ακαδημαϊκά, σταδιοδρομικά, ηθικά; Επιτρέψτε μας να σας απαντήσουμε εμείς ΤΙΠΟΤΑ!


Κάνετε την φοίτηση τριετή και ποιο το όφελος για τους φοιτούντες και τους αποφοίτους αυτών των Σχολών; Στην χώρα μας υπάρχουν τρεις μορφές Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και οι Ανώτερες Σχολές. Σε τι υστερούν οι Σχολές αυτές και δεν μπορούν να μπουν στην δεύτερη κατηγορία των Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων; Επιτρέψτε μας να σας απαντήσουμε πάλι εμείς, σε ΤΙΠΟΤΑ! Ακαδημαϊκά ο κύκλος σπουδών τους είναι ο ίδιος και καλύτερος από τα περισσότερα ΑΤΕΙ της χώρας, το επίπεδο των σπουδαστών είναι σαφώς ανώτερο από αυτό των ΑΤΕΙ αν κρίνουμε από τη βάση εισαγωγής τους που είναι σαφέστατα πολύ μεγαλύτερη. Ποιος ο λόγος που η δέσμευση του κου ΑΝΥΕΘΑ προς τον ΣΕΕΝΣΑ στην Βουλή των Ελλήνων προ ολίγων μηνών για Ανωτατοποίηση των Σχολών, εντός του 2016 μάλιστα, δεν υλοποιείται;

Δυστυχώς όμως υπάρχει και συνέχεια, με τροποποίηση του ν.3883/2010, με τον οποίο φυσικά οι απόφοιτοι των Σχολών αυτών έχασαν τον έως τότε καταληκτικό τους βαθμό αυτόν του Σμηνάρχου, διαπράττεται ακόμα μια αδικία κατά της ίδιας κατηγορίας προσωπικού. Με διάταξη που καταργεί προηγούμενη, δημιουργώντας σύγχυση και προβληματισμό μεταξύ των στελεχών, επαναπροσδιορίζεται χωρίς λόγο η ιεραρχία μεταξύ των εξ ανακατάταξης προερχομένων αξιωματικών έναντι αυτών των παραγωγικών Σχολών. Αναρωτιόμαστε εύλογα, ποια η χρησιμότητα για τις Ε.Δ. μιας τέτοιας διάταξης;
Διαπιστώνετε όμως ότι για άλλες κατηγορίες, εξ Υπαξιωματικών προερχομένων, Αξιωματικών προκρίνετε έμπρακτα την καλή σας διάθεση. Οι δικαστικοί γραμματείς επί παραδείγματι, άξιοι συνάδελφοι καθόλα, προερχόμενοι κυρίως από τα σπλάχνα τους σώματος των Υπαξιωματικών, δύνανται με κτήση πτυχίου ΑΕΙ να φτάνουν έως και Ταξίαρχοι και χωρίς πτυχίο έως Συνταγματάρχες. Εύκολη και εφικτή η διάκριση για εσάς, για εμάς όμως που ήμασταν, ήμαστε και θα παραμείνουμε στις Ε.Δ. καθόλου εύκολη η διάκριση αυτή, που έως σήμερα άλλωστε δεν υπάρχει. Εξίσου εύλογο το ερώτημα για το ποια η χρησιμότητα για τις Ε.Δ. μιας τέτοιας διάταξης;
Αντίθετα με την ευκολία στους ανακαταταγέντες συναδέλφους και στους δικαστικούς γραμματείς, τεράστια δυσκολία διακρίνουμε στην επίλυση του προβλήματος των σειρών 40-41 ΣΤΥΑ οι οποίοι καταφανέστατα έχουν αδικηθεί στην εξέλιξη τους, παραμένοντας οι μόνοι απόφοιτοι παραγωγικών σχολών Υπαξιωματικών που έχουν προαχθεί στα 20 χρόνια σε αξιωματικούς αντί των 19 που ισχύει για όλες τους υπολοίπους.
Κύριε Υπουργέ, ποτέ ίσως κανένας δεν άκουσε την φωνή αυτής της κατηγορίας συναδέλφων των σχολών Υπαξιωματικών, πολύ πιθανόν κάποιοι να πιστεύουν ότι ή δεν έχουν φωνή ή ψιθυρίζουν. Τους γνωστοποιούμε λοιπόν πως τα εν λόγω στελέχη αποτελούν την πλειοψηφία στις Ε.Δ. και έχουν φωνή και φυσικά γνωρίζουν το δίκιο τους. Σας θυμίζουμε κλείνοντας ότι η Πολεμική Αεροπορία στηρίχτηκε, στηρίζεται και θα συνεχίσει να το κάνει, σε αυτούς τους αφανείς ήρωες, πέραν του αξιότατου ιπτάμενου στρατιωτικού προσωπικού που τιμά την Πατρίδα μας κάθε στιγμή.

                                              Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ.      

Ηλίας Κολλύρης Ανθσγός (ΤΣΕ) 6983513027 Δημήτρης Ρώτας Σγος (ΥΔΚ) 6983508423



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨