Με μια ματιά

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Βυζαντινό Σύμβολο η Τουρκική Σημαία

Βυζαντινό Νόμισμα                                                            Τουρκική Σημαία


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

. Ένας λαός που στερείται το στοιχείο της κοινής ιστορικής προέλευσης και εθνολογικής καταγωγής μιας φυλής , προκειμένου να οργανωθεί σε κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να καπηλευτεί την ιστορία και τα σύμβολα ενός άλλου έθνους με μακραίωνα ιστορία για να αισθάνεται ισχυρός απέναντι των γειτόνων του. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των βορείων γειτόνων μας που το επιβεβαιώνει. Προσπαθούν να καπηλευτούν οτιδήποτε το Μακεδονικό (σύμβολα ,ονομασία , ιστορία , γλώσσα….) ακόμα και να διεκδικούν εδάφη προβληματίζοντας τη χώρα μας, αμφισβητώντας την ελληνικότητα των Αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων. 

Οι σκοπιανοί προφανώς παραδειγματίστηκαν από τους εξ Ανατολών γείτονές μας, οι οποίοι ξεκίνησαν ως.........
άτακτα ασιατικά φύλλα και εγκαταστάθηκαν δια της βίας στη Μικρά Ασία, περιοχή της Ιωνίας και στα Βαλκάνια. Πέραν της κατάκτησης των εδαφών καπηλεύτηκαν , την ιστορία και τα σύμβολα των Ελλήνων της Ιωνίας και των Βυζαντινών αφού διέλυσαν την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, συνέχεια της ιστορίας και του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και ιδρύοντας την Οθωμανική. Οι Οθωμανοί επικράτησαν στο χώρο με τη βία και τα όπλα, ουδέποτε υπήρξαν ως ενιαίο έθνος αφού και σήμερα το διάδοχο νεοτουρκικό κράτος , από έρευνες που έγιναν, αποτελείται από 72 φυλές.

Η Οθωμανική αυτοκρατορία κατά το διάστημα της βίωσής της δεν έχει να δείξει κάποιο ιδιαίτερο πολιτισμό αλλά στηρίχθηκε σε αυτόν που βρήκε από τους προκατόχους των εδαφών που κατέκτησε. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του εθνικού συμβόλου τους το οποίο κληρονόμησαν και οι νεότουρκοι. Το σύμβολο της τουρκικής σημαίας (μισοφέγγαρο και αστέρι) προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, της αρχαίας ελληνικής πόλης ¨Βυζάντιο¨ που υπήρχε στη θέση της Κωνσταντινούπολης. Για την ιστορία του θέματος του συμβόλου του βυζαντίου , που φαίνεται στην εικόνα( είναι από κέρμα των βυζαντίων, αναγράφεται σε αυτό), αναφέρουμε τα εξής: 

 Αυτό το σήμα είναι πανάρχαιο λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης. Έγινε σύμβολο του Βυζαντίου όταν ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο βασιλιάς Φίλιππος επιχείρησε να καταλάβει την πόλη ¨Βυζάντιο¨. Μια νύχτα με συννεφιά έστειλε λάθρα πολεμιστές να περάσουν τα τείχη για να την αλώσουν. Οι εισβολείς όμως έγιναν αντιληπτοί διότι εμφανίστηκε απρόσμενα το φεγγάρι και αποκρούστηκαν. Το γεγονός θεωρήθηκε θεϊκή παρέμβαση προς τη πόλη και το φεγγάρι με το άστρο έγινε σύμβολο του Βυζαντίου. Τούτο καθιερώθηκε και ως σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας . 

Ο Μωχάμεντ ο πορθητής για να δώσει κύρος στη νεοσύστατη Οθωμανική αυτοκρατορία το 
καθιέρωσε, μαζί με πολλά άλλα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας , ως μουσουλμανικό σύμβολο , έτσι υπάρχει και σήμερα στη τουρκική σημαία των νεοτούρκων. Υπάρχουν πολλά που καπηλεύτηκαν οι Οθωμανοί από τους Έλληνες και Βυζαντινούς γα να πλουτίσουν τον ανύπαρκτο πολιτισμό και ιστορία τους, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι ακόμα και σήμερα καπηλεύονται την ιστορία και τον πολιτισμό των Ιώνων. Οι Έλληνες της Ιωνίας εγκαταστάθηκαν στη Μικρά Ασία και ανέπτυξαν έναν απαράμιλλο πολιτισμό, όπου υπάρχει και ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας¨ ο ναός της θεάς Αρτέμιδος¨. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Οθωμανοί αλλά και οι νεότουρκοι έχουν καθιερώσει στη γλώσσα τους να αποκαλούν τους Έλληνες Γιουνάν (Ίωνες) και την Ελλάδα Γιουνανιστάν) (Ιωνία). Αυτό κρύβει μια σκοπιμότητα, τους Ίωνες τους εξολόθρευσαν το 1922 και την Ιωνία εξακολουθούν να την κατέχουν. Εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως (κυρίως τουριστικά ) τον πολιτισμό της , τον παρουσιάζουν ως δικό τους, που τον κληρονόμησαν από τους προγόνους τους Οθωμανούς. Για να επιβεβαιώσω τα παραπάνω θα αναφερθώ σε ένα γεγονός που συνέβη στη σύζυγό μου. Βρέθηκε σε μια ομάδα τούρκων τουριστών στη χώρα μας, ως συνοδός της παιδικής της φίλης από την Κομοτηνή τουρκικής καταγωγής τότε κόρη βουλευτού του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η φίλη της είχε ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Ελλάδα αλλά αναγκάστηκε (λανθασμένος χειρισμός του ελληνικού κράτους) να σπουδάσει στη Κωνσταντινούπολη και παρέμεινε στη Τουρκία. 

Κατά την επίσκεψη της ομάδας των τούρκων τουριστών στους Ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους μια τουρκάλα τουρίστρια σχολίασε λέγοντας. « τέτοια έργα τέχνης έχουμε και εμείς στη χώρα μας από τους προγόνους μας». Τότε παρενέβη η φίλη της συζύγου μου που γνώριζε την πραγματική ιστορία και τη διόρθωσε λέγοντας « τα έργα αυτά που είναι όμοια με εκείνα της χώρας μας είναι δημιουργήματα των ίδιων ανθρώπων που έζησαν στη χώρα μας πριν από τους προγόνους μας». Υπάρχουν λοιπόν και τούρκοι που γνωρίζουν ιστορία και ομολογούν την αλήθεια. Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε την ιστορία μας για να δίνουμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για όσα μας σερβίρουν προς χάριν της ελληνοτουρκικής φιλίας ; Το υπουργείο παιδείας ξέρει , αξίζει να απαντήσετε!!! 

ΙΩΝΑΣ (Ι.Α )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com