Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Απόηχος της Συγκέντρωσης των Αποστράτων!!! (για ποιόν κτυπάει η καμπάνα;;;)



Το aeroporiapostratos αναδημοσιεύει την επιστολή του Αντγου ε.α κ. Στέλιου Καστραντά Γεν.Γραμματέα της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) που ευρέως έχει αναρτηθεί σ΄όλο το διαδίκτυο. 

''Γροθιά'' στο στομάχι ΟΛΩΝ ΜΑΣ η επιστολή. 
Όλοι οι απόστρατοι ας προβληματισθούμε και ας αναζητήσουμε τις ευθύνες μας.
....για ποιόν κτυπά η καμπάνα;;;

Περισσότερο όμως ας προβληματισθούν και κάνουν την αυτοκριτική τους στο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α./Αθήνας που ανακοίνωναν ότι εκπροσωπούν 100.000 αποστράτους!!!!!!!!





ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
Του Αντγου ε.α Στέλιου Καστραντά*
«Μπορεί να απογοητευθείς αν αποτύχεις,
αλλά είσαι χαμένος αν δεν προσπαθήσεις.»
(Beverly Sills. Αμερικανίδα υψίφωνος 1929-2007)
Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι για μένα προσωπικά αλλά και για δεκάδες άλλους συναδέλφους με τους οποίους κουβέντιασα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ( 19Σεπ 2012) συγκέντρωσης αποστράτων αλλά και με πολλούς άλλους που επικοινώνησα τηλεφωνικά, η εικόνα της συγκέντρωσης των αποστράτων ήταν απογοητευτική.
Η συγκέντρωση παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν ορισμένοι εκ των οργανωτών δεν είχε ούτε παλμό ούτε και ζωντάνια. Έδειχνε σαν και αυτοί που παρευρέθησαν να είχαν απογοητευθεί πλήρως από την απουσία των συναδέλφων οι οποίοι παρέμειναν στα σπίτια τους και προτίμησαν την θαλπωρή του καναπέ και την αποχαύνωση του πληκτρολογίου ή του κομπιούτερ.
Διαβάζω τους υπογράφοντες συνδιοργανωτές της συγκέντρωσης και μετράω 21 ενώσεις, συνδέσμους, κινήσεις, πανελλήνιες ομοσπονδίες και αναρωτιέμαι : «καλά εάν ο καθένας από αυτούς τηλεφωνούσε σε 50 φίλους του ο αριθμός των συγκεντρωθέντων θα ήταν μεγαλύτερος». Ο αριθμός λοιπόν των συγκεντρωθέντων με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς δεν ξεπερνούσε τα 2000 άτομα. Και υποτίθεται ότι στη συγκέντρωση κλήθηκαν να διαμαρτυρηθούν για τα απαράδεκτα σκληρά μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας αλλά και για τον πρωτοφανή εξευτελισμό που υφίσταται η Χώρα και η Πατρίδα τόσο από τις απαράδεκτες παρεμβάσεις των ξενόφερτων εκπροσώπων της τρόϊκας όσο και των λεγομένων «φίλων Ευρωπαίων εταίρων», όλοι οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Που ήταν άραγε ο τεράστιος αριθμός των μελών που επιχαίρουν ότι εκπροσωπούν οι λεγόμενες θεσμικές ενώσεις Στρατού ,Ναυτικού ,Αεροπορίας (ΕΑΑΣ,ΕΑΑΝ,ΕΑΑ) καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ); Ασχολήθηκαν άραγε και πόσο οι φορείς που τους εκπροσωπούν για να τους κινητοποιήσουν ή αρκέσθηκαν απλώς σε μερικές ανακοινώσεις έτσι για να βγουν από τον κόπο και να ξοφλήσουν από την υποχρέωση; Και επειδή έχω προσωπική πείρα από τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο πρόεδρος του συντονιστικού των τριών ενέσεων αποστράτων Αντιναύαρχος ε.α κ. Περβαινάς θα ήθελα να στραφώ κατά των χιλιάδων απόντων της χθεσινής εκδήλωσης και να ρωτήσω; Δικαιολογείται άραγε η απουσία σας και η περιφρόνηση που δείξατε με τη μη συμμετοχή σας προς τις Ενώσεις των Αποστράτων που σας κάλεσαν σε συμμετοχή ; Μήπως είσθε όλοι σας εύκολοι στην κριτική αλλά στη πράξη απρόθυμοι σε οποιαδήποτε συμμετοχή; Μήπως μετά την χθεσινή σας αδιαφορία δεν έχετε καν το ηθικό δικαίωμα να παραπονείσθε και να κατακρίνετε το οποιοδήποτε σκληρό μέτρο που θα ληφθεί σε βάρος σας και σε βάρος των οικογενειών σας; Μήπως έχουν δίκιο οι πολιτικοί που μας θεωρούν όλους μας της πλάκας και δεν μας δίνουν καμία σημασία όσο και να φωνάζουμε; Ή μήπως είσθε της άποψης που λέει ότι ο Αξιωματικός και Υπαξιωματικός και να
πεινάσει δεν διαμαρτύρεται; Και εάν έχετε αυτή την άποψη ρωτήσατε εάν συμφωνούν με αυτή οι γυναίκες και τα παιδιά σας;
Είμαστε δυστυχώς αξιοθρήνητοι. Και την ώρα που οι λίγοι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονταν κατά της λαίλαπας των μέτρων και κατά του εξευτελισμού της Πατρίδας με ενημέρωνε τηλεφωνικά φίλος ότι η λέσχη αποστράτων στου Παπάγου ήταν γεμάτη από ταβλαδόρους και αεριτζήδες πολιτικούς αναλυτές και νεροκουβαλητές προηγούμενων και σημερινών πολιτικών.
Ευτυχώς και προς τιμή τους θα πρέπει να εξάρουμε τη δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων αποστράτων που ήλθαν από την περιφέρεια (Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Πάτρα, Καρδίτσα και άλλες πόλεις ) και οι οποίοι αριθμητικά ήσαν σχεδόν περισσότεροι από τους κοιμωμένους και αποχαυνωμένους του λεκανοπεδίου. Και για να ευλογούμε τα γένια μας θα ήθελα ιδιαίτερα να εξάρω την δυναμική και μεγάλη συμμετοχή των μικράς κυρίως ηλικίας αποστράτων στελεχών της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) που με το πείσμα τους και την αγωνιστικότητά τους έσωσαν την παράσταση και μετρίασαν τις κατά τα άλλα δυσμενείς εντυπώσεις της χθεσινής συγκέντρωσης.
Εύχομαι και ελπίζω στο μέλλον κάποτε να ξυπνήσουμε και να υιοθετήσουμε πλήρως το νόημα του γνωμικού της αρχής του παρόντος σχολίου ότι «Μπορεί να απογοητευθείς αν αποτύχεις ,αλλά είσαι σίγουρα χαμένος αν δεν προσπαθήσεις».
*Ο Αντγος ε.α Στέλιος Καστραντάς είναι Γεν.Γραμμκατέα της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών . (Α.Κί.Σ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨