Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ!!! ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ (Μέρος 1ο)

Το πηγάδι στη Συήνη και το κοντάρι στην Αλεξάνδρεια 

Μέρος 1ο από 3:  Επιστημονικά Ενδιαφέροντα κείμενα 

                                         ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 

ΣΧΗΜΑ 1 : Πείραμα του Ερατοσθένη για να υπολογίσει την περιφέρεια της Γης. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου , όταν η Γη παρουσιάζει τη μεγίστη κλίση ως προς τον Ήλιο, αυτό σημαίνει ότι ο ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από αυτές τις πόλεις.

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α) –
Καθηγητής - Συγγραφέας

Ένας τέλειος επιστήμονας πρέπει να είναι λαμπρός θεωρητικός , αξαιρετικός πειραματικός, σχολαστικός παρατηρητής και ικανότατος εφευρέτης . Αυτά τα προσόντα τα διέθετε σε μεγάλο βαθμό ο Ερατοσθένης . Η παρατήρηση έγινε από τον Ερατοσθένη στο πηγάδι της πόλης Συήνη , μια απλή πειραματική διάταξη , που αποτελείτο από ένα κοντάρι τοποθετημένο κάθετα στη πόλη της Αλεξάνδρειας , το μεγάλο μυαλό που διέθετε και η εφευρετικότητά του απέδειξαν ότι τα πάντα είναι εφικτά. 

Το επίτευγμα του Ερατοσθένη έγινε πριν............

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨