Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Απαράδεκτο!!! Υποσχόταν εγγράφως στη Βουλή (δύο (2) χρόνια ΥΕΘΑ & ΥΦΕΘΑ) ότι θα επιστρέψουν τις κρατήσεις ν. 4093/12 από 1/1/2021 αλλά επιστρέφουν μόνο για το τρέχον έτος. Στη διαβούλευση το σχέδιο νόμου!!!


Ανακολουθία λόγων και πράξεων Υπουργών κ. κ. Παναγιωτόπουλου και Χαρδαλιά προς τους Αποστράτους !!!

Έγγραφα που αποκαλύπτουν το μηδαμινό ποσοστό εσόδων του Μετοχικού από τις κρατήσεις των Αποστράτων ν.4093/12 !!! 
Που έτσι κι αλλιώς ήταν Πλεονασματικό!!!! 



Τα παρακάτω έγγραφα αποδεικνύουν ότι το Μ.Τ.Α. εδώ και πολλά χρόνια μπορούσε και είχε την δυνατότητα να διακόψει τις αντισυνταγματικές κρατήσεις  ν. 4093/12 που ήταν ΑΔΙΚΕΣ  για τους αποστρατευθέντες προ του 2016 και είχαν δημιουργήσει  Αποστράτους δύο (2) ταχυτήτων με ίδια χρόνια υπηρεσίας κλπ.

Οι Πολιτικοί προϊστάμενοι του ΥΠΕΘΑ με έγγραφες απαντήσεις τους στη Βουλή είχαν υποσχεθεί και διαβεβαιώσει την διακοπή  και επιστροφή των κρατήσεων από την 1-1-21. Επίσης η εισήγηση του Μ.Τ.Α ήταν να σταματήσουν οι κρατήσεις από 1-1-2021 ........παραδόξως με το άρθρο 35 του σχεδίου νόμου η εισήγησή του Μετοχικού  ΔΕΝ προχωρά.......
  
Δυστυχώς ο κ. Παναγιωτόπουλος για ακόμη μία φορά χάνει την εμπιστοσύνη της πληθώρας των Αποστράτων με το προτεινόμενο του νομοσχέδιο....

  • Στα παρακάτω έγγραφα του Μετοχικού όπως έχουν  αναρτηθεί στη Δι@υγεια φαίνονται τα Πλεονάσματα του από το 2018 έως στις 30/9/2022..... και τα ετήσια ποσά κρατήσεων των Αποστράτων με τα ποσοστά επι της % συνεισφοράς  τους <<στα έσοδα ν.4093/12>> στο ταμείο......  

 


  • Οι κρατήσεις ν.4093/12 που γινόταν έσοδα του ΜΤΑ (Δι@υγεια Προϋπολογισμοί) ενδεικτικά για τα έτη 2019 & 2020 ήταν : 





  • Έτος 2020 
  



Τα ποσοστά εσόδων που απέδιδαν οι εν λόγω κρατήσεις  μηδαμινό!!!!  <<Πολύ κακό για το τίποτα>> 
κ. Παναγιωτόπουλε τελικά!!! 

.......και χωρίς αυτά τα έσοδα το Μετοχικό και πάλι θα ήταν Πλεονασματικό !!! 

Όμως τα 60 -70 -80-100 μηνιαίως  για τον Απόστρατο είναι ολόκληρη περιουσία 

Από τα ανωτέρω έγγραφα αποδεικνύεται ότι το Μ.Τ.Α. εδώ και πολλά χρόνια είχε και μπορούσε να κάνει το σταμάτημα των εν λόγω κρατήσεων, αλλά ΔΕΝ υπήρχε η Πολιτική Βούληση .......

Για να δείτε την διαβούλευση Πατήστε ΕΔΩ











5 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΩΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΔΕΙΑΣ,,ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ . ΤΙ ΝΑ ΠΩ..!!! ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάργηση Κρατήσεων Ν.4093/12 (ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 15/12/22)

    Στην ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ αναφέρεται ότι,
    «Καταργούνται οι μειώσεις που επιβάλλονται, σύμφωνα με την υποπαρ. Β.3 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222), στα μερίσματα και στην οικονομική ενίσχυση που καταβάλλουν στους μερισματούχους τους τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι. Σημειώνεται ότι με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 επιβλήθηκαν από την 1η.1.2013 κλιμακωτές μειώσεις στα ποσά των μηνιαίων συντάξεων ή στο άθροισμα των μηνιαίων συντάξεων και μερισμάτων άνω των χιλίων (1.000) ευρώ από οποιαδήποτε πηγή και για οποιαδήποτε αιτία. Οι διατάξεις αυτές κρίθηκαν στη συνέχεια αντισυνταγματικές με τις υπ’ αρ. 2287-2288/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Εντούτοις, τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι εξακολουθούν να επιβάλλουν τις υπόψη μειώσεις στα μερίσματα και στην οικονομική ενίσχυση που καταβάλλουν. Με την αξιολογούμενη ρύθμιση, ενισχύεται η θέση των στρατιωτικών συνταξιούχων, σε αναγνώριση της ιδιαίτερης βαρύτητας της συμβολής τους»
    Μετά τα ανωτέρω επισημαίνονται τα εξής:
    α) Στο σχέδιο νόμου που είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ τον περασμένο Μάιο, με το Αρθρο 27 προβλέπονταν ότι οι κρατήσεις καταργούνταν από 1-1-2021 και όχι από 1-1-2022.
    β) Η απόφαση-εισήγηση του ΜΤΑ ήταν η κατάργηση να γίνει από 1-1-2021.
    γ) Αν και στην ‘’ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ’’ αναφέρεται ρητά ότι οι κρατήσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το 2015, με τις υπ’ αρ. 2287-2288/2015 αποφάσεις της Ολομέλειάς του, η συμμόρφωση της πολιτείας για την κατάργηση γίνεται 6 χρόνια μετά, και από 1-1-2022.
    δ) Οι Πολιτικοί προϊστάμενοι του ΥΠΕΘΑ, ΚΚοι ΥΕΘΑ & ΥΦΕΘΑ με προφορικές και έγγραφες απαντήσεις τους στη Βουλή σε απαντήσεις σχετικών επερωτήσεων Βουλευτών όλων των Κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και Κυβερνητικών, είχαν υποσχεθεί και διαβεβαιώσει την διακοπή και επιστροφή των κρατήσεων από την 1-1-21 και όχι από 01-01-22. Επίσης η εισήγηση του Μ.Τ.Α ήταν να σταματήσουν οι κρατήσεις από 1-1-2021 ........παραδόξως με το άρθρο 35 του σχεδίου νόμου η εισήγησή του Μετοχικού ΔΕΝ προχωρά......και τα αναδρομικά θα δοθούν από 01-01-22.
    ε) Τα χρήματα που περιεκόπησαν τόσα χρόνια με τον Ν.4093/12 μέσω ΗΔΙΚΑ, ήταν των Δικαιούχων του ΜΤΑ, και ΔΕΝ επιβάρυναν τον Κρατικό Π/Υ κάθε έτους.
    στ) Σε επίσημα Έγγραφα του Μετοχικού, όπως έχουν αναρτηθεί στη Δι@υγεια, φαίνονται τα Πλεονάσματα του από το 2018 έως στις 30/9/2022..... και τα αρνητικά ετήσια ποσά κρατήσεων των Αποστράτων Συναδέλφων με τα ποσοστά επι της % συνεισφοράς τους <> στο ταμείο...... ( -3,72 – -3,85)
    Αίτημα Όλων των Συναδέλφων, και να διατυπωθεί και στη δημόσια διαβούλευση, πρέπει να είναι ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ‘’ΕΣ΄΄ και να δοθούν αναδρομικά όλα τα ποσά, τουλάχιστον, από τον Μάιο του 2016 που τέθηκε σε εφαρμογή ο Ν.4387/2016 (Ν. Κατρούγκαλου) Επιπρόσθετα σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αγνοείται η απόφαση-εισήγηση του ΜΤΑ για την κατάργηση από 1-1-2021, έχοντας υπολογίσει ορθολογικά τα εν λόγω ποσά……., χωρίς να αποδυναμωθεί το ΜΤΑ……
    ΥΓ. Καλούνται Όλοι οι Συνάδελφοι, να λάβουν μέρος στη δημόσια διαβούλευση και να σχολιάσουν σχετικά το συγκεκριμένο άρθρο 35 (http://www.opengov.gr/mindefence/?p=6857) ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ ή σε κάθε περίπτωση την απόφαση-εισήγηση του ΜΤΑ για την κατάργηση της κράτησης από 1-1-2021.Επίσης θα πρέπει να λάβει το μήνυμα η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και στις επερχόμενες εκλογές κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο που υιοθετεί ο Καθείς, για τον εμπαιγμό και την αγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τους Απόστρατους Συναδέλφους…..
    Υπτχος ε.α
    Γούδας Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα βγει άραγε κάτι θετικό στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο της 15-12-2022 ,ως προς το άρθρο 35 και τα εκατοντάδες σχόλια των θιγομένων εφόσον αυτά ζητούνται η (διαζ) μη υιοθέτηση αυτών θα εξαργυρωθεί με τη ψήφο μας οσονούπω στις προσεχείς εκλογές?

      Διαγραφή
  3. ΣΩΣΤΑ.....ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΑΠΛΑ ΕΜΑΘΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΡΠΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ.παναγιωτοπουλος ειναι ενα ψεμα απο μονοςτου.οι εκλογες ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨