Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

...και διηγώντας τα να κλαις......Δώρα - Επιδόματα Δώρων - Εισφορά Αλληλεγγύης - Εν αναμονή αποφάσεων ΣτΕ......και άλλα ........

                      
ΣΧΟΛΙΟ: ...σε όλη την Ε.Ε. βρίσκεται σε ισχύ ο 13ος μισθός  (τέλους του έτους - Χριστουγέννων)......στην Ελλάδα .....καταργήθηκε......και διηγώντας τα να κλαις........


Γράφει ο Υπτχος ε.α Γούδας Αλέξανδρος

 Νόμοι 3847/2010 , 4093/2012 , αποφάσεις Ολ. Σ.τ.Ε 2192/14, 2193/14……..

ΔΩΡΑ ΤΕΛΟΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΩΡΩΝ

Από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου έχει προκληθεί η σύγχυση μεταξύ αυτών των δύο εννοιών , γι αυτό θα προσπαθήσω να δώσω μερικές διευκρινίσεις σχετικά με αυτές: 

 Τα δώρα καθιερώθηκαν από το ‘’Κράτος Δικαίου’’ και χορηγούντο σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ως αποζημίωση στις.......... εισφορές (δωρόσημο) για την οικονομική ενίσχυσή τους για τα πρόσθετα οικογενειακά έξοδα που δημιουργούνται στις εορτές Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών αδείας (επίδομα αδείας). 

Γι αυτό είχαν καθιερωθεί ως αντίστοιχα δώρα των Χριστουγέννων ένας μισθός, του Πάσχα μισός μισθός και το επίδομα αδείας μισός μισθός. Άλλωστε τα δώρα είχαν επικρατήσει να λέγονται 13ος και 14ος μισθός. Σημειωτέον ότι αυτά χορηγούντο τόσο στον ιδιωτικό τομέα εργαζομένων όσο και στο δημόσιο. . 

 Η οικονομική κρίση, που κορυφώθηκε στις αρχές του 2010 οδήγησε τη χώρα στους νόμους των μνημονίων (τρία μνημόνια) οι οποίοι μεταξύ των άλλων και μείωση συντάξεων μέχρι και 60%, για να περιορίσουν τα έξοδα του κράτους. Ειδικότερα στους αποστράτους , που είχαν πολλά συντάξιμα χρόνια λόγω πτητικών , εκστρατείας σε ειδικές θέσεις υπηρεσίας κ.α και είχαν συντάξεις άνω των 1.000,00€. 

Σημειωτέον ότι οι νόμοι των μνημονίων επέβαλαν κυρίως μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.000,00€ (μικτών). Ο νόμος των μνημονίων Ν.3847/10 επέβαλε μεταξύ των άλλων και τη μετατροπή των δώρων σε επιδόματα δώρων και με αυτή την έννοια χορηγούντο στους εργαζομένους και συνταξιούχους του δημοσίου , Χριστουγέννων 400,00€, Πάσχα 200,00€ και επίδομα αδείας 200,00€. Ο νόμος των μνημονίων , μετατροπή των δώρων σε επιδόματα, κηρύχθηκε από την δικαιοσύνη συνταγματικός με την αιτιολογία ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση- σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα. Τα επιδόματα των δώρων χορηγούντο στους δικαιούχους του δημοσίου (εργαζομένους και συνταξιούχους) μέχρι 31-12-2012.

Ο νόμος των μνημονίων Ν.4093/12 για λόγους ‘’δημοσίου συμφέροντος’’, από 1-1-2013 διέκοψε και την χορήγηση των επιδομάτων των δώρων . Με τις αποφάσεις της Ολ. του Σ.τ.Ε 2192/14,2193/14…… ο νόμος κηρύχθηκε αντισυνταγματικός. 
 Οι θιγόμενοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημοσίου τομέα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με ατομικές ή ομαδικές προσφυγές και διεκδίκησαν την επανα -χορήγηση των δώρων ή ‘’επιδομάτων των δώρων’’ και αναδρομικά από 1-1-2013. 
Οι αποφάσεις για τα δώρα μάλλον είναι αρνητικές-απορριπτικές ΟΧΙ όμως και για τα επιδόματα των δώρων. 

Σημειωτέον ότι εκκρεμούν πολλές αποφάσεις που έχουν εκδικαστεί, ως η της 15-1-2021(εκδίκαση από ολομέλεια του ΣΤΕ) και δεν έχουν δημοσιευτεί επίσημα ακόμη (καθαρογραφεί…!!!), και πολλές άλλες που τελούν εν αναμονή εκδίκασης. 

 _ Συμπερασματικά, η επανα-χορήγηση των δώρων στη μορφή των μισθών, 13ου-14ου, είναι μάλλον αντισυνταγματική με απόφαση της δικαιοσύνης λόγω δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας ΟΧΙ όμως και τα επιδόματα των δώρων (που εκκρεμούν στο 3 ο Τμήμα του ‘’ΕΣ’’, διότι οι δικαιούχοι κατέβαλαν εισφορές οι οποίες σύμφωνα με την Νομοθεσία, είναι ανταποδοτικές . Το πρόβλημα του Ελληνικού δημοσίου είναι σοβαρό και πολύ δύσκολο. Η επανα-χορήγηση των επιδομάτων των δώρων και πολύ περισσότερο αναδρομικά από 1-1-2013 που τα δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι υπολογίζονται στα [2.200.000 (Σ) Χ 800,00€] = 176.000.000,00€ ετήσια επιβάρυνση. _ Ελπίζουμε η Διοίκηση του κράτους να βρει τη βέλτιστη λύση και να ικανοποιήσει τους αδικούμενους δικαιούχους, αλλά και να μη δημιουργήσει προϋποθέσεις διάλυσης της εθνικής οικονομίας.

Επίσης από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου πρόσφατα, προκύπτουν και τα κάτωθι, κατά χρονολογική σειρά:

1. Ποιες αποφάσεις αναμένονται ακόμη (21-10-21)

Αέναος μοιάζει ο κύκλος των εν αναμονή αναδρομικών για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που άλλοτε ελπίζουν και άλλοτε απογοητεύονται ανάλογα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων οι οποίες είναι διαφορετικές και αντικρουόμενες.

Την ώρα που στα πρωτοδικεία της χώρας εκδίδονται δεκάδες αποφάσεις οι οποίες κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές στα Δώρα και τα επιδόματα άδειας του ιδιωτικού τομέα, καθώς και τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, κατά το επίμαχο 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, χθεσινή απόφαση (20-10-21) της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε συνταγματικές τις εν λόγω περικοπές που αφορούν περίπου 500.000 συνταξιούχων του Δημοσίου,

Αντίθετα το ίδιο ανώτατο δικαστήριο κρίνει (επαναλαμβάνοντας προηγούμενη απόφασή του) αντισυνταγματική την επιβολή Εισφοράς Αλληλεγγύης (ΕΑΣ) καθώς και οι περικοπές των κύριων συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.

Δηλαδή οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων του δημοσίου περιορίζονται πλέον στο σκέλος των περικοπών που υπέστησαν οι κύριες συντάξεις, κατά τα μνημονιακά έτη και την εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ) .

Υπενθυμίζουμε ότι αναμένονται άλλες δύο αποφάσεις, μία του Συμβουλίου της Επικρατείας και μία ακόμη της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που εκδικάστηκε την 15-01-21, θα κρίνει εάν είναι σύννομη ή μη η καταβολή στους συνταξιούχους, των αναδρομικών από τις κρατήσεις σε δώρα και επιδόματα καθώς και στην επικουρική σύνταξη, του ιδιωτικού τομέα, κατά το επίμαχο 11μηνο (από 10-06-2015 έως 11-05-2016).

Παράλληλη αναμένεται και η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα απαντήσεις στα εξής προδικαστικά ερωτήματα:

α) Τη συνταγματικότητα ή μη της κατάργησης των επιδομάτων των δώρων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου,

β) Τη συνταγματικότητα ή μη της συνέχισης των περικοπών του ν.4093/2012 μετά τη δημοσίευση του ν.4387/2016,

γ) τις παραγραφές, δηλαδή εάν οι αποζημιωτικές αγωγές που έχουν ασκηθεί για τα ανωτέρω ζητήματα υπόκεινται σε διετή ή πενταετή παραγραφή,

δ) εάν η απόσβεση των αξιώσεων για όσους δεν είχαν ασκήσει αγωγές μέχρι τη δημοσίευση του άρθρου 33 του ν. 4734/2020 αντίκειται στο σύνταγμα και την ΕΣΔΑ ή όχι.


Η υπόθεση εκδικάστηκε την 15-09-21 και μέσα στον Νοε/21 αναμένεται η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Την ίδια ώρα οι θεσμοί ζητούν να εγγραφεί η δαπάνη για τις συντάξεις περιλαμβανομένων και των αναδρομικών στον προϋπολογισμό του 2022. Ήδη, έχουν εγγραφεί 724 εκατ. ευρώ, για τις ήδη γνωστές δικαστικές αποφάσεις χωρίς να υπάρχει εκτίμηση για το ποσό που θα χρειαστεί να επιστραφεί αν οι επόμενες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων δικαιώσουν τους συνταξιούχους.

2. Την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, αναρτήθηκε από το aeroporiapostratos.blogspot σχετικό άρθρο ‘’Τίτλοι τέλους από το Ελεγκτικό Συνέδριο στα δώρα (ΟΧΙ τα επιδόματα…..) των συνταξιούχων του δημοσίου’’

3. Εφιάλτης για τον ΕΦΚΑ τα «κύματα» αναδρομικών (08-10-21)
Εν αναμονή των αποφάσεων δύο ανωτάτων δικαστηρίων, δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την απόδοση των… παλαιότερων οφειλών στους συνταξιούχους
Παπαδής Κώστας 08.10.2021, 06:00

Εν αναμονή του ΣτΕ......

Με δεδομένο αυτό το περιβάλλον, αναμένεται έως το τέλος του έτους να έχουν εκδοθεί οι δύο δικαστικές αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, που οδηγούν σε «νέα γενιά» αναδρομικών για χιλιάδες συνταξιούχους.

Πρώτον, σε αναμονή βρίσκονται οι συνταξιούχοι και για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας γύρω από τις επιστροφές μειώσεων επικουρικών συντάξεων και δώρων (Χριστουγέννων – Πάσχα). Η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ οδηγεί σε αναδρομικά ύψους 2,5 δισ. ευρώ, καθώς θα αφορά την επιστροφή των δώρων του ενδεκαμήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, όπως και τις αντίστοιχες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Το επίμαχο 11μηνο των επιστροφών ξεκινά στις 11 Ιουνίου του 2015, όταν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις του 2012, και φθάνει μέχρι τις 12 Μαΐου 2016 που ξεκίνησε η ισχύς του νόμου Κατρούγκαλου με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επεστράφησαν – τον Οκτώβριο του 2020 – μόνο τα αναδρομικά των μειώσεων, που αφορούσαν τις κύριες συντάξεις. Η κυβέρνηση δεν κατέβαλε και τα δώρα, όπως ρητά προέβλεπε η απόφαση του ΣτΕ του 2019. Ακολούθησαν νέες προσφυγές στο ΣτΕ από συνταξιουχικές οργανώσεως και τώρα αναμένεται η απόφαση της πιλοτικής δίκης του προηγούμενου Ιανουαρίου, που θα κρίνει τον νέο γύρο αναδρομικών.

Δεύτερον, αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ενδέχεται να δημιουργήσει το ενδεχόμενο αναδρομικών άνω των 1,5 δισ. ευρώ για 300.000 συνταξιούχους του δημοσίου τομέα. Το ανώτατο δικαστήριο συνεδρίασε στις 15 Σεπτεμβρίου και εξέτασε μια σειρά ζητημάτων «με σημαντικές αποζημιωτικές αξιώσεις συνταξιούχων του Δημοσίου». Τα θέματα αυτά αφορούν περικοπές συντάξεων από το 2012 και εντεύθεν. Η Ολομέλεια θα απαντήσει για τη συνταγματικότητα ή όχι της κατάργησης των επιδομάτων των δώρων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Οπως και για τη συνταγματικότητα ή μη της συνέχισης των περικοπών του νόμου 4093/2012 μετά τη δημοσίευση του νόμου 4387/2016. Δηλαδή κατά πόσο πρέπει να δοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους για μία τριετία (2015-2018) ή μόνο για τους 11 μήνες (2015-2016) που έκρινε το ΣτΕ.

Ακόμα, κατά πόσο όσοι άσκησαν αγωγές υπόκεινται σε διετή ή πενταετή παραγραφή. Και κατά πόσο η απόσβεση των αξιώσεων για όσους συνταξιούχους δεν είχαν ασκήσει αγωγές μέχρι τη δημοσίευση του άρθρου 33 του Ν. 4734/2020 αντίκειται στο Σύνταγμα. Γίνεται φανερό ότι από τις «απαντήσεις» του ανώτατου δικαστηρίου θα εξαρτηθεί τόσο το ύψος όσο και το εύρος των ποσών που θα πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους.

4 αναδρομικά ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Η Δικαιοσύνη κρίνει την επιστροφή €4 δισ. σε 650.000 συνταξιούχους
Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις μνημονιακές περικοπές σε δώρα και επικουρικές συντάξεις
Ηλίας Γεωργάκης

Νέα αναδρομικά που φτάνουν τα 4 δισ. ευρώ διεκδικούν περισσότεροι από 650.000 συνταξιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις μνημονιακές περικοπές σε δώρα και επικουρικές συντάξεις περίπου 350.000 συνταξιούχων, οι οποίες ανέρχονται σε επιπλέον 2 με 2,5 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά στο Δημόσιο. Από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται και νέα απόφαση, αυτή τη φορά για τις περικοπές των δώρων επιδομάτων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και τις περικοπές των επικουρικών την περίοδο των Μνημονίων.

 Δικαιούχοι των αναδρομικών σε περίπτωση θετικής απόφασης του ΣτΕ είναι μόνο όσοι έχουν προσφύγει, ενώ η απόφαση αφορά την επιστροφή των δώρων του εντεκαμήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, όπως και τις αντίστοιχες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Το επίμαχο εντεκάμηνο των επιστροφών ξεκινά στις 11 Ιουνίου 2015, όταν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις του 2012, και φθάνει έως τις 12 Μαΐου 2016, όταν άρχισε η ισχύς του νόμου Κατρούγκαλου με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Από το συγκεκριμένο εντεκάμηνο – οι περικοπές του οποίου κρίθηκαν αντισυνταγματικές – επεστράφησαν αναδρομικά τον Οκτώβριο του 2020, μόνο οι μειώσεις που αφορούσαν τις κύριες συντάξεις. Η κυβέρνηση δεν κατέβαλε και τα δώρα, όπως ρητά προέβλεπε η απόφαση του ΣτΕ του 2019, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν νέες προσφυγές στο ΣτΕ από συνταξιουχικές οργανώσεις. Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιευτεί η απόφαση της πιλοτικής δίκης του προηγούμενου Ιανουαρίου που θα κρίνει τον νέο γύρο αναδρομικών. Δυνητικά τα νέα αναδρομικά του εντεκαμήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος τα 2,5 δισ. ευρώ, ανάλογα με το εύρος της απόφασης και τις παραγραφές. Οι διεκδικήσεις αφορούν 723 εκατ. ευρώ για τα αναδρομικά των επικουρικών και 1,875 δισ. ευρώ για τα δώρα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Σωρευτικά, εάν τα δύο ανώτατα δικαστήρια δικαιώσουν τους συνταξιούχους, το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται σε πάνω από 4 δισ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθεί περίπου 1 δισ. ευρώ από την επιστροφή και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει εκδώσει απόφαση που δικαιώνει τους συνταξιούχους του Δημοσίου από το 2017, αλλά το Δημόσιο μέχρι σήμερα δεν την έχει εφαρμόσει.

Η εισφορά Αλληλεγγύης

Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης είναι 3% έως 14% και αφορά κύριες συντάξεις ή άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων, για ποσά από 1.400 ευρώ μεικτά και άνω. Ήδη έχει αποφασιστεί να δοθούν ποσά ως αναδρομικά για τις κρατήσεις που έγιναν τη διετία 2017-2018. Άλλωστε, υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ως αντισυνταγματική την εν λόγω εισφορά για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τα Σώματα Ασφαλείας και για όσους προέρχονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Τώρα όμως μένει να κριθεί εάν πρέπει να δοθούν ποσά και για όλα τα υπόλοιπα έτη. Την ίδια ώρα, έως τον Νοέμβριο αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το σημαντικό θέμα των περικοπών των συντάξεων, της κατάργησης των τριών δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) και του χρόνου παραγραφής (διετής ή πενταετής) των αξιώσεων των συνταξιούχων του Δημοσίου. Η υπόθεση συζητήθηκε στις 15/9/2021. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Νοεμβρίου και θα αφορά περίπου 60.000 ανάλογες υποθέσεις, οι οποίες εκκρεμούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και έχουν παγώσει, όπως προβλέπει η νομοθεσία, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου. Τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου την απασχόλησαν τα εξής τέσσερα προδικαστικά ερωτήματα:

α) Η συνταγματικότητα ή μη της κατάργησης των τριών επιδομάτων – δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) των συνταξιούχων του Δημοσίου.

β) Η συνταγματικότητα ή μη της συνέχισης των περικοπών του Νόμου 4093/2012 μετά την έκδοση του νεότερου Νόμου 4387/2016.

γ) Εάν οι αξιώσεις (οι αποζημιωτικές αγωγές) των συνταξιούχων του δημόσιου τομέα υπόκεινται σε διετή ή πενταετή παραγραφή.

δ) Εάν η απόσβεση των αξιώσεων για όσους δεν είχαν ασκήσει αγωγές μέχρι τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Νόμου 4734/2020 (άρθρο 33) αντιβαίνει ή όχι τις επιταγές του Συντάγματος και του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στο μεταξύ, έξι νέες αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών διατάσσουν την κυβέρνηση να δώσει σε όλους τους συνταξιούχους αναδρομικά δώρων και επικουρικών συντάξεων, σε όλους τους απόστρατους συμπληρωματικό εφάπαξ και σε όλους τους πανεπιστημιακούς αυξημένους μισθούς. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, πρόκειται για έξι νέες αποφάσεις που επιδικάζουν αναδρομικά σε συντάξεις και αυξημένους μισθούς με ετήσιο τόκο 6%: 

 Υ.Γ Συμπληρωματικά και ενδεικτικά σας ενημερώνουμε ότι: . α) Τα ποσά που στερήθηκαν οι συνταξιούχοι του δημοσίου από την διακοπή των δώρων με τον νόμο 3847/10 μέχρι σήμερα 2021, ήτοι 11 έτη, ενδεικτικά για μια σύνταξη 1.500,00€, είναι [3.000,00€ (13ος-14ος μισθός)Χ11]=33.000,00€

β) Τα ποσά που στερήθηκαν οι συνταξιούχοι του δημοσίου από την διακοπή των επιδομάτων των δώρων με τον Ν. 4093/12 από 1-1-2013 μέχρι σήμερα 2021, ήτοι 9 έτη, είναι 800,00€Χ9=7.200,00€. .

γ) Τέλος οι συνταξιούχοι που είχαν σύνταξη άνω των 2.500,00€, με το Ν.3847/10, επιπρόσθετα, δεν ελάμβαναν ούτε επιδόματα των δώρων και στερήθηκαν πολλά [5.000,00€ Χ11] =55.000,00€, τουλάχιστον για τα δώρα, ούτε τα επιδόματα (για 2,5 χρόνια συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος των Χριστουγέννων του 2010 μέχρι τέλος του 2012), μετά την θεσμοθέτησή τους



1 σχόλιο:

  1. Οι νεοι Προεδροι των ενωσεων που εκλεχτηκαν ανηκουν στον σκληρο πυρηνα της ΝΔ και εχoυν τον λογο.Σε αποστρατους ,αν ...δωσει ειναι δωρον αδωρον με τις κρατήσεις του Ν 4093/2012.Εχουν γινει 7 ερωτησεις στη ΒΟΥΛΗ εντος του 2021 για τον Ν 4093/2012 που ισχυει μονο σε εκεινους που εφυγαν πριν Μάιο 2016.Η δημιουργία μερισματούχων δυο ταχυτήτων προ Ν.4387/12-Ο5-16 ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και μετα με τον Ν.4670/20 ΒΡΟΥΤΣΗ ,είναι πέραν πάσης λογικής και δεν τιμά το χώρο των Ε.Δ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨