Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Οι Αποφάσεις του ΙΙΙ Τμήματος του Ε.Σ. Αφορούν Αποστράτους που έχουν ασκήσει ένδικα μέσα

α) Απόφαση 25/21-9-2020 του ΙΙΙ τμήματος Συμβουλίου Συμμόρφωσης 

β) Απόφαση 114/10-8-2020 του ΙΙΙ τμήματος 

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

   Αγαπητοί συνάδελφοι τον Οκτώβριο του 2020 το ΙΙΙ τμήμα του Ε.Σ μας ενημέρωσε με δύο αποφάσεις την 25/19 και την 114/20 . Οι αποφάσεις αφορούν διεκδικήσεις αναδρομικών των μνημονιακών νόμων Ν.3865/2010 και Ν.4093/2012 που κηρύχθηκαν αντισυνταγματικοί με αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων 2287-2290 του Σ.τ.Ε και 244 της ολομέλειας του Ε.Σ. 

Η διεκδίκηση των αναδρομικών έγινε από αρκετούς συνταξιούχους αποστράτους, που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για μεν το Ν.3865/10, κράτηση Ε.Α.Σ , με ένσταση στο Α΄ Κλιμάκιο του Ε.Σ το έτος 2011, για δε το Ν.3865/2010 με έφεση στο ΙΙΙ τμήμα του Ε.Σ το έτος 2013 και αφορά μείωση της σύνταξης με κλιμακούμενους συντελεστές ανάλογα με το ύψος της σύνταξης από 3% έως 14%.                                                                                                                         

Με αφορμή την ενημέρωσή μου.............

από αρκετούς συναδέλφους σχετικά με τις εν λόγω αποφάσεις που έλαβαν, έχουν παρέλθει πολλά έτη 11 και 7 αντιστοίχως από τις ημερομηνίες διεκδίκησης και δικαιολογημένα αδυνατούν να συνδέσουν τις κατά πολύ καθυστερημένες πρόσφατες αποφάσεις του Ε.Σ , γι αυτό θα προσπαθήσω να σας κάνω μια σύντομη ενημέρωση για τις υποθέσεις και θα σας προτείνω πιθανές ενέργειες που απορρέουν. . 

 Α. Υπόθεση του Ν. 3865/10 αφορά Ε.Α.Σ 

 1. Έγινε σχετική ένσταση το 2011 στο Α’ Κλιμάκιο του Ε.Σ μέσω του Γ.Λ.Κ μετά από εισήγησή του (μας κοινοποιήθηκε σχετικό έγγραφο από το Γ.Λ.Κ με την έναρξη της κράτησης). 

 2. Το 2017 η ολομέλεια του Ε.Σ με την τελεσίδικη απόφαση 244/17 ακυρώνει την Δ.Υ/05-08-2010 Της 46ης Διεύθυνσης, της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του Γ.Λ.Κ με την οποία έγινε η κράτηση Ε.Α.Σ. 

Μετά από αυτή την απόφαση ο Πρόεδρος του Α’ Κλιμακίου αποφασίζει να ομαδοποιήσει τις ατομικές εντάσεις όσων είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, επειδή ήταν του ίδιου αντικειμένου, να τις συνεκδικάσει και έκδωσε τελεσίδικες αποφάσεις στο πνεύμα της απόφασης 244/17 της Ολομέλειας ακυρώνοντας τη σχετική διαταγή κράτησης Ε.Α.Σ της Διεύθυνσης Συντάξεων του Γ.Λ.Κ. 

Παρά ταύτα μέχρι και σήμερα ,τέσσερα χρόνια μετά ,το Ε.Φ.Κ.Α /Γ.Λ.Κ συνεχίζει να κάνει αυτή την κράτηση, ακόμη και με τους νέους νόμους αναπροσαρμογής των συντάξεων Ν.4387/2016 και Ν. 4670/2020. 

 _ Το 2019 δύο χρόνια μετά τις τελεσίδικές αποφάσεις δικαίωσης του Α’ Κλιμακίου του Ε.Σ που είναι εκτελεστές από την Διοίκηση, έγιναν από αρκετούς συναδέλφους αιτήσεις στη Γραμματεία Τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Ε.Σ, όπως σύμφωνα με το Ν.3865/2002 και το Άρθρο 95 παταγ.5 του Συντάγματος, καθιερώνεται διαδικασία Ελέγχου της Συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις από το Τριμελές Συμβούλιο. Από πιθανό λάθος οι ανωτέρω αιτήσεις δρομολογήθηκαν στο ΙΙΙ τμήμα και όχι στο αρμόδιο Α’ Κλιμάκιο που είχε εκδώσει την απόφαση και το ΙΙΙ τμήμα την απορρίπτει με την απόφαση 25/2019 ως αναρμόδιο διότι η απόφαση είχε εκδοθεί από το Α’ Κλιμάκιο. 

 – Κατόπιν των ανωτέρω οι συνάδελφοι που έλαβαν την εν λόγω απόφαση θα πρέπει να συμβουλευτούν το νομικό τους σύμβουλο για σχετικές ενέργειες εντός 90 ημερών εφόσον επιθυμούν την παρέμβαση του Συμβουλίου Συμμόρφωσης για εκτέλεση της απόφασης του Α’ Κλιμακίου του Ε.Σ. Παράλληλα να κοινοποιηθούν οι ενέργειες και στο Ε.Φ.Κ.Α όπως έγινε και με το ΙΙΙ τμήμα του Ε.Σ. . 

 Β. Υπόθεση αναδρομικών του Ν.4093/12 

 1. Έγινε προσφυγή στη δικαιοσύνη το έτος 2013 με έφεση στο ΙΙΙ τμήμα του Ε.Σ με την οποία αιτείται παύση της μείωσης της σύνταξης που έγινε σε εφαρμογή του Ν.4093/12 της παραγράφου Β’ υποπαρ. Β3 και απόφασης του Γ.Λ.Κ. καθώς και επιστροφή των παρακρατηθέντων αχρεωστήτως από 1-1-2013 μέχρι εφαρμογής της εκδοθησομένης αποφάσεως. 

 2. Την 10-3-2016 έγινε Αίτηση προς την ολομέλεια του Ε.Σ ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί με τη διαδικασία πρότυπης δίκης. Το αίτημα απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή, τριμελή επιτροπή δικαστών του ΙΙΙ τμήματος του Ε.Σ με το πρόσχημα ότι ήδη έχει αποφανθεί η Ολομέλεια του Ε.Σ με την υπ.αριθ. 4707/2015απόφασή της. 

 3. Το ΙΙΙ τμήμα του Ε.Σ μετά από 7 και πλέον έτη σε συμβούλιο που συνεδρίασε την 28 Ιουνίου 2019, ομαδοποίησε τις εφέσεις λόγω πρόδηλης μεταξύ τους συνάφειας (όμοια ζητήματα) συν εκδίκασε και αποφάσισε με την 114/2020 , την παραπομπή της υπόθεσης για συν εκδίκαση στο Α’ Κλιμάκιο του Ε.Σ ως αρμόδιο (βλ..ΕλΣ ΙΙΙ Τμ Σ.Ε ,Συμβούλιο 73 ,82/2018) . . 

Κατόπιν των ανωτέρω οι συνάδελφοι που έλαβαν την εν λόγω απόφαση θα πρέπει να συμβουλευτούν το νομικό τους σύμβουλο και να γίνουν ενέργειες εντός 90 ημερών ώστε η εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο Α’ Κλιμάκιο του Ε.Σ να λάβει υπόψη του τα 7 έτη προγενέστερης διαδικασίας στο ΙΙΙ τμήμα και να μην συνεκδικάσει την υπόθεση από μηδενικής βάσεως χρόνου. ΙΔΟΜΕΝ - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨