Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)         

Αγαπητοί συνάδελφοι καλή σας εσπέρα . 
Για την επέτειο του ΟΧΙ εύχομαι χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας. Το κείμενο το έγραψα σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του αλβανικού έπους για τα 80 χρόνια τους, το αφιερώνω. ΓΙΑΝΝΗΣ

          ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

  Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εάν χάσει τις εκλογές επανεκλογής του το 2023. Δείγματα αυτού του κινδύνου η πρόσφατη διπλή ήττα του στις εκλογές του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης. Για να ανατρέψει αυτή την αποτυχία του εφάρμοσε κανόνες του μαστιγίου παραδειγματιζόμενος  από τους Μογγόλους Οθωμανούς  προγόνους του, τους οποίους θέλει να διεκδικεί και να δημιουργήσει ένα νέο ισλαμικό κράτος τύπου Οθωμανικού, αποκαθηλώνοντας ακόμη και τον Ατατούρκ τον δημιουργό του νεοτουρκικού κράτους δυτικού τύπου. 

Η συνθήκη της Λωζάννης  υπογράφτηκε, μετά τη............

διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την επανάσταση του Ατατούρκ, την 24 Ιουλίου του 1923 από όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη και έτσι  οριοθετήθηκαν στο νέο καθεστώς λειτουργίας τους.  Συνεπώς η Συνθήκη της Λωζάννης  δεν είναι θέμα Ελλάδας –Τουρκίας αφορά όλα τα κράτη που βάσει αυτής λειτουργούν επί ένα αιώνα και ως εκ τούτου δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την αμφισβητεί. Όποιος την αμφισβητεί παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και κάθε πράξη βίας για ανατροπή είναι καταδικαστέα. Η Ελλάδα θα αποτρέψει κάθε τέτοια ενέργεια και γνωρίζει να το κάνει, τρείς χιλιετηρίδες, αρκεί να πιστέψουμε ΟΛΟΙ ότι «ισχυρές Ε.Δ με ακμαίο ηθικό σημαίνει  αποτροπή».  

Ο νέος σουλτάνος χρησιμοποιεί τις μεθόδους των Οθωμανών με σημαία το Ισλάμ της μαντίλας και το μαστίγιο στο χέρι. Προκαλεί το φόβο και την υποταγή του λαού του,  όποιος διαφωνεί οδηγείται στις φυλακές και βασανίζεται, μεθόδους του παραδοσιακού συμμάχου του Χίτλερ , εύχομαι και ελπίζω να έχει τη τύχη του. Ακόμα και πρόσφατα 14 τούρκοι πιλότοι οδηγήθηκαν στις φυλακές ως συμμετέχοντες στο πραξικόπημα του 2016.                                                                

Τραγικά τα λάθη του στη διοίκηση του τουρκικού λαού, το σαράι του με τα χίλια δωμάτια δεν του δίνουν οντότητα και δύναμη, όταν όπως ομολογεί ο πολιτικός του αντίπαλος οδήγησε τη χώρα στη φτώχεια και τη δυστυχία και ο λαός ψάχνει στα σκουπίδια για να ικανοποιήσει τη πείνα του. Η πείνα δεν ξεχνιέται και κάποτε προκαλεί την επανάσταση , ο τουρκικός λαός είναι έτοιμος να εκραγεί. Ο Ερντογάν ομολογεί και στηρίζει σε αυτούς          (80 εκ) τη δύναμή του και εκβιάζει τον κόσμο, ως ισχυρή περιφερειακή δύναμη   η Πέμπτη του κόσμου.  Τα τελευταία εξοπλιστικά προγράμματα των 40 δις δολαρίων σε χέρια ανθρώπων χωρίς ηθικό είναι άχρηστα. Ο Σουλτάνος έχει αλλοτριωθεί δεν ξέρει τι κάνει. Σε αυτή του την προσπάθεια διέπραξε τραγικά λάθη όχι μόνο στο λαό του αλλά και με τους γειτονικούς λαούς. Αμφισβήτησε την εγκυρότητα της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923 ,που ορίζει τα σύνορα όλων των συνοριακών κρατών που ξαναδημιουργήθηκαν μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.  

Κε Ερντογάν  η ευνοϊκή για την Τουρκία συνθήκη της Λωζάννης, που υπογράφτηκε από όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη και τον Αττατούρκ ,σας υπενθυμίζω ότι υπάρχει και η  Συνθήκη των Σεβρών, είναι η μόνη που μπορεί να την αντικαταστήσει και πιστεύω ότι γνωρίζετε το περιεχόμενό της που έχει όρους  της ηττημένης Τουρκίας  του Α’/Π.Π .  Στα πλαίσια της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης η Τουρκία του Ερντογάν διέπραξε εγκλήματα ,όπως με την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ (αυτοδιοικούμενη περιοχή από τους Κούρδος με το πρόσχημα του Π.Κ.Κ) , στη  Βόρεια Συρία και την αμφισβητούμενη κρατική οντότητα της Λιβύης η οποία τελεί σε καθεστώς    εμφύλιου πολέμου.  

Η Τουρκία άρχισε το σατανικό της σχέδιο με την εισβολή με 40 χιλ στρατό στη Βόρεια Κύπρο το 1974 εφαρμόζοντας το σχέδιο του ανθέλληνα ΥΠΕΞ των Η.Π.Α  Κίσιγκερ. Η ατιμωρησία των τούρκων από τους,  στην ουσία ανύπαρκτους οργανισμούς Ο.Η.Ε, Συμβούλιο Ασφαλείας , εγκεφαλικά νεκρό ΝΑΤΟ (δήλωση προέδρου Μακρόν) , τους άνοιξε την όρεξη για να υλοποιήσουν το σατανικό σχέδιο ίδρυσης νέο ισλαμικού  κράτους . Έτσι μας προέκυψαν , η γαλάζια πατρίδα , διεκδικήσεις στο Αιγαίο 28ος Μεσημβρινός , της Ανατολικής Μεσογείου και άλλα. Όμως η Τουρκία λογαριάζει¨ χωρίς τον ξενοδόχο¨ που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. 

Η Ελλάδα δεν είναι ΙΡΑΚ, Συρία, Λιβύη, Αζαρμπαϊτζάν έχει τη δύναμη και την ικανότητα , όπως έκανε δια μέσου των αιώνων , να συντρίψει οποιοδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει ακόμη και σπιθαμή ελληνικού εδάφους.  

Κε Ερντογάν ξεχνάς ότι οι πιλότοι που πιθανόν να μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τους Έλληνες πιλότους, τους έχετε κλείσει στις φυλακές. Αυτοί που σήμερα πετούν τα μαχητικά σας (233 F-16) υστερούν κατά πολύ σε μαχητική ικανότητα  και αρκετοί από αυτούς είναι πληρωμένοι πακιστανοί. Οι στρατηγοί σου, στα πλαίσια αξιολόγησης του ΝΑΤΟ ,γνωρίζουν πολύ καλά την ανωτερότητα των ελλήνων πιλότων γι αυτό και απέρριψαν και την πρότασή σας  ¨περί κατάρριψης ελληνικού πολεμικού αφους¨.  

Η αλαζονεία της εξουσίας  που σας διέπει , διαλύσατε την  αναμφισβήτητα ανωτερότητα της διπλωματίας του τουρκικού κράτους με τη μέθοδο της φυλάκισης των αντιπάλων σας. Άλλωστε πως μπορεί να εξηγηθούν τα τελευταία  τραγικά διπλωματικά λάθη σας. Καλέσατε στη Κωνσταντινούπολη τους στυγερούς  δολοφόνους της ΧΑΜΑΖ  για συζητήσεις , αυτούς τους οποίους έχει καταδικάσει ΟΛΟΣ ο ελεύθερος δημοκρατικός κόσμος για τα στυγερά τους εγκλήματα. Δικαίως αυτή σας η ενέργεια έστρεψε εναντίον σας  τον σκεπτόμενο δημοκρατικό κόσμο και κυρίως τις Η.Π.Α. Χάσατε ένα πολύτιμο σύμμαχο και φίλο σας.  Δική σας επινόηση η εγκληματική ενέργεια της τουρκικής φρεγάτας,  που εγκλώβισε (πολεμική ενέργεια) τη γαλλική φρεγάτα στη μεσόγειο εξουσιοδοτημένη για την εφαρμογή του εμπάρκο όπλων στη Λιβύη μετά τη συμφωνία του Βερολίνου (απόφαση των ευρωπαϊκών χωρών).   

Κε Ερντογάν ο Κος Μακρόν δεν είναι Κος  Πούτιν όπου η αγορά των S-400 έσβησε την κατάρριψη με τουρκικό πύραυλο το 2015 το ρωσικό αφος στη βόρεια Συρία και κατακρεουργήθηκε ο ρώσος πιλότος από τους συνεργάτες σου. Τα τρία Ραφάλ και τα δύο μιράζ, που ισοπέδωσαν την τουρκική βάση στη Λιβύη , σας έδωσαν ένα μήνυμα, « ποιός είναι ο δυνατός στη Μεσόγειο».  Επίσης πιστεύω να πήρατε το μήνυμα των επτά ταγών των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου της 10ης  Σεπτεμβρίου του 2020 στη Κορσική, που καταδίκασαν τις παράνομες ενέργειές σας στην ανατολική Μεσόγειο.                                                                    

_Τελειώνω με το θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα και αφορά το σύμπλεγμα των ελληνικών νήσων του Καστελόριζου.  Μικρά σε έκταση τα νησιά αλλά μεγάλης  γεωστρατηγικής αξίας, με αμιγή ελληνικό πληθυσμό, η Ελλάδα θα τα υπερασπιστεί με κάθε θυσία και ας απέχουν δύο μίλια από τα τουρκικά παράλια.  

Κε Ερντογάν  αφού επικαλείστε την ιστορία της  ¨αείμνηστης¨ οθωμανικής αυτοκρατορίας , θα σας υπενθυμίσω και την Συνθήκη των Παρισίων που υπογράφτηκε την 10/02/ 1947. Τα ελληνικά δωδεκάνησα, με μακρόχρονη ελληνική ιστορία χιλιάδων αιώνων ,όπου ανήκει και το σύμπλεγμα των νησιών του Καστελόριζου , παραχωρήθηκαν το Μάιο του 1912 από το τότε Σουλτάνο στην Ιταλία μετά τον ιταλοτουρκικό πόλεμο και παρέμειναν σε ιταλική κυριαρχία μέχρι το 1947. Με την συνθήκη των Παρισίων δόθηκαν στην Ελλάδα, που ανήκουν, των νικητών του Β’Π.Π. Τα παιδιά της Ελλάδας έβαψαν με το αίμα τους τα βουνά  του αλβανικού μετώπου στη Βόρεια Ήπειρο κατατρόπωσαν τις στρατιές του Μουσολίνι και έγραψαν το έπος του 1940.                             

Η συνθήκη των Παρισίων  υπογράφτηκε  μεταξύ των νικητών και των ηττημένων και δεν είχε καμία θέση ο επιτήδειος  ουδέτερος του Β’Π.Π η Τουρκία.  Τη μη συμμετοχή σας στο Β’Π.Π  την οφείλετε στη πολιτική που σας δίδαξε ο Μουσταφά Κεμάλ  ο δικό σας Ατατούρκ . Αναμφισβήτητα την επιτυχία του επιτήδειου ουδέτερου την οφείλεται σε αυτόν που υπέγραψε την συνθήκη της Λοζάνης, που αμφισβητείτε και αυτόν  επιχειρείτε να αποκαθηλώσετε. Εάν η Τουρκία συμμετείχε στον πόλεμο των παραδοσιακών συμμάχων σας του άξονα Χίτλερ-Μουσολίνι θα βρισκόταν στη πλευρά των ηττημένων , όπως στο Α’Π.Π και τότε μια νέα  Συνθήκη των Σεβρών θα έπαιρνε τη θέση της , των νικητών.                                                                                                                                            

Εμείς οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τη ρήση του ήρωα της ελληνικής επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη που είπε: «ο θεός μας καταράστηκε και μας έστειλε τους κακούς εξ ανατολών  γείτονες» . Με τις εγκληματικές ενέργειές σας Κε Ερντογάν ,κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, το επιβεβαιώνετε.  Το πρώτο που απαιτούμε  να κάνετε είναι να σταματήσετε τόσο εσείς αλλά και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της διοίκησης του νέο τουρκικού ισλαμικού κράτους σας να μιλούν με μεγαλύτερο σεβασμό στη χώρα που έδωσε τα φώτα στο παγκόσμιο πολιτισμό, αλλά εσείς προτιμάτε τη γλώσσα των απειλών, του πεζοδρομίου και εκτίθεστε. Η Ελλάδα είναι πληθυσμιακά μικρή χώρα εσείς έχετε το κόμπλεξ της μεγάλης και καλά θα κάνετε να το αποβάλετε. Ο πεινασμένος , αδύναμος και καταπονημένος λαός σας δεν σας δίνει και τη δύναμη να επιβληθείτε  στη σύγχρονη κοινωνία των εθνών ,αυτά είναι ξεπερασμένα ανήκουν σε άλλες  εποχές  των Οθωμανών προγόνων σας που προσπαθείτε να ¨αναστήσετε¨.   Ισχυρίζεστε ότι είστε ο ηγέτης ενός μεγάλου κράτους των 80 εκατ. αλλά δεν έχετε και τα ανάλογα προσόντα που πρέπει να τον χαρακτηρίζουν , σας συστήνω τη ρήση του μεγάλου αμερικανού φιλοσόφου του 2ου αιώνα για τον  Ηγέτη. «Ο ηγέτης πρέπει να είναι πρακτικός και ρεαλιστής. Πρέπει όμως να μιλάει σαν οραματιστής και ιδεολόγος» .  

 Αναρωτηθήκατε αν διαθέτετε κάτι από αυτά !!! Είστε ένας ψεύτικος  Σουλτάνος που προσπαθείτε με τον εκφοβισμό και τη βία να επιβληθείτε, που κλίνει στις φυλακές τους αντιπάλους του ως πραξικοπηματίες. Ακόμα και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά το σκηνοθετημένο πραξικόπημα του 2016 , πογκρόμ συλλήψεων , φυλακίσατε 130 στρατιωτικούς και δικαστικούς σας αντιπάλους. Επίσης πολιτικοί σας αντίπαλοι προτιμούν να τερματίζουν τη ζωή τους στις φυλακές με απεργία πείνας , όπως πρόσφατα η πολιτική σας αντίπαλος κουρδικής καταγωγής δικηγόρος _δημοσιογράφος.  

Κε Ερντογάν η αποτυχία σας παταγώδης και δεν θα αργήσει να σας στείλει εκεί που σας  αρμόζει . Ίδωμεν!!!  

                                                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨