Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΤΟ ΑΚΊΝΗΤΟ ΘΎΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος(ε.α)

Το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου βρήκε την Ελλάδα σε πλήρη εξαθλίωση οικονομική αλλά και κοινωνική. Ο ελληνικός λαός πέρασε δύσκολα κατοχικά χρόνια γιατί συμμετείχε σε αγώνες αντίστασης εναντίον των κατοχικών δυνάμεων του άξονα (του ναζισμού και του φασισμού) και δεν έπαιξε το ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου, όπως οι εξ ανατολών γείτονες.

Δυστυχώς η απελευθέρωση της Ελλάδας από τις...........
κατοχικές δυνάμεις το 1944 δεν έφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα , αφού το ελληνικό δαιμόνιο του διχασμού οδήγησε τη χώρα στον καταστροφικό εμφύλιο, που έδωσε τη χαριστική βολή, οδήγησε τη χώρα στη φτωχοποίηση και για να επιζήσει δέχτηκε το σχέδιο Μάρσαλ. Η δεκαετία του 1950_1960 ανάγκασε τον ελληνικό λαό στη μετανάστευση, την εσωτερική και την εξωτερική. 

Το συνάλλαγμα των μεταναστών έδωσε μια πνοή στην οικονομική ζωή της χώρας. Η εσωτερική μετανάστευση από την ύπαιθρο στα μεγάλα αστικά κέντρα σχεδόν ¨εξαφάνισε¨ τη γεωργική παραγωγή με συνέπειες στην οικονομία της χώρας. Παράλληλα όμως δημιούργησε προϋποθέσεις ανάπτυξης της οικοδομικής δραστηριότητας , όπου έδωσε εργασία-απασχόληση σε δεκάδες επαγγέλματα που συνδέονται με αυτήν. Στο πνεύμα του Έλληνα «να αποκτήσω ένα κεραμίδι για να στεγαστώ» δημιούργησε τις προϋποθέσεις, η επένδυση στο ακίνητο να είναι η αναγκαία, η ασφαλέστερη και η καλλίτερη. Ακόμα και ένας εγκρατής συνταξιούχος προκειμένου να αυξήσει τη σύνταξή του επένδυε το εφάπαξ του σε κάποιο ακίνητο για να εισπράττει το ενοίκιο και να αυξήσει τη σύνταξή του.

 _ Δυστυχώς το ελληνικό κράτος όλων των Κυβερνήσεων οποτεδήποτε είχε ανάγκη λόγω ελλειμματικού προϋπολογισμού, έβρισκε την εύκολη λύση τη φορολόγηση του ακινήτου. Με την επιβολή δυσβάσταχτων φόρων στο ακίνητο το ελληνικό δημόσιο έγινε συνιδιοκτήτης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωσή της. Απόδειξη ,ότι εκατοντάδες χιλιάδες κληρονόμοι δηλώνουν αποποίηση κληρονομιάς. 

Το τελειωτικό κτύπημα στην ακίνητη περιουσία δόθηκε πρόσφατα με την πανδημία του κορονο ϊού. Το κράτος για να διευκολύνει τους πληττόμενους από τα μέτρα που επιβλήθηκαν μείωσε τα ενοίκια κατά 40%. Θ α πρέπει να επισημάνουμε ότι τα ενοίκια με τους μνημονιακούς νόμους είχαν ήδη μειωθεί στο 60% και η αξία των ακινήτων σε πολλές περιπτώσεις κάτω του 50%. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος του ακινήτου εξ αιτίας της επιβολής φόρων επί φόρων θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα που αφορά έναν απόστρατο.

Ο θυμόσοφος λαός μας πολλές φορές εύχεται ¨καλά στερνά¨. Πράγματι τα χρόνια δημιουργούν προβλήματα και οι ανάγκες του ατόμου μεγαλώνουν . Ο εν λόγω απόστρατος λογικά σκεπτόμενος για να καλύψει τις πιθανές πρόσθετες ανάγκες της ζωής του επένδυσε το εφάπαξ του σε ένα ακίνητο για να συμπληρώνει τη σύνταξή του και να ζει αξιοπρεπώς. Ο απόστρατος αποδείχτηκε ότι σκέφτηκε προφητικά. 

Το πρώτο κτύπημα ήρθε με τους μνημονιακούς νόμους που μείωσαν τη σύνταξή του κάτω του 50%. Ατυχώς το ενοίκιο των 600,00€ που συμπλήρωνε τη σύνταξή του μειώθηκε λόγω μνημονίων στα 400,00€. Ήρθε η αναπάντεχη πανδημία του κορονοϊού και έδωσε τη χαριστική βολή στον απόστρατο αφού μειώθηκε το νοίκι που εισπράττει στα 240,00€. Αυτό το ποσό ο ιδιοκτήτης το διαθέτει για να πληρώνει τους κατάφορα άδικους φόρους του ακινήτου ,όπως ΕΝΦΙΑ,Φ.Π.Α, Φόρος Εισοδήματος, Τ.Α.Π, κ.λ.π. 

 _ Νισάφι! Έλεος ! Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με την απαξίωση του ακινήτου ζημιώνετε το κράτος , αυτό αποδεικνύεται από την άρνηση αποδοχής κληρονομιάς των πολιτών, το ακίνητο σήμερα αποτελεί μειονέκτημα για τον κληρονόμο, τα εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα της αποποίησης ανήκουν στο δημόσιο αλλά ανεκμετάλλευτα και χωρίς έσοδα. 

_ Η απαξίωση του ακινήτου ζημιώνει κυρίως τη μεσαία τάξη , το συνεπή φορολογούμενο πολίτη που στηρίζει την οικονομία της χώρας , καταβάλλοντας στο ακέραιο και με συνέπεια τις φορολογικές του υποχρεώσεις στο κράτος, μήπως πρέπει επί τέλους να σκεφτεί κάποιος λογικά, τη σωστή λύση και όχι την εύκολη¨ το φόρο στα ακίνητα¨!!!._ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨