Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ _ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ _Ο κίνδυνος του μεταναστευτικού για την Ελλάδα

Έλληνες Πρόσφυγες

 Παράτυποι μετανάστες στην Ελλάδα 

Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε,α)

Θα προσπαθήσω να δώσω την παρεξηγημένη έννοια του πρόσφυγα και του οικονομικού μετανάστη, όπως την αντιλαμβάνομαι και την ερμηνεύω με δεδομένα τα ιστορικά γεγονότα όπως διαδραματίσθηκαν το 20ο αιώνα. 

 _ Πρόσφυγας χαρακτηρίζεται .............
ο πολίτης μιας χώρας που κινδυνεύει η ζωή του, για οποιοδήποτε λόγο, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εστία του βίαια και απρογραμμάτιστα και να βρει καταφύγιο για να σωθεί σε μια όμορη χώρα. Στη προκειμένη περίπτωση , ο Σύριος που βρίσκει καταφύγιο στη γειτονική Τουρκία λέγεται πρόσφυγας για τη χώρα πρώτης εγκατάστασης. Όταν αποφασίζει να μεταβεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα , κυρίως για οικονομικούς λόγους είναι οικονομικός μετανάστης για τη χώρα που εγκαθίσταται. Συνεπώς οι καραβιές των ατόμων που παράνομα, αφού έρχονται λάθρα, φθάνουν στην Ελλάδα είναι παράτυποι οικονομικοί μετανάστες. 

 _ Για να τεκμηριώσω τις παραπάνω τοποθετήσεις μου θα αναφερθώ σε ιστορικά γεγονότα που έζησε το έθνος μας τις αρχές του εικοστού αιώνα και στις οκτώ του Νοέμβρη καθιερώθηκε η ημέρα μνήμης των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής . Ημέρα προσφυγιάς του Ελληνισμού, Ίωνες ,Πόντιοι και Καπαδόκες σφαγιάσθηκαν από τους Τσέτες του Ατατούρκ. Σήμερα ο διάδοχος του Ατατούρκ απειλή τη χώρα μας με επανάληψη τέτοιων γεγονότων εάν δεν ενδώσουμε στις απειλές του. Ας θυμηθούμε τα γεγονότα που προηγήθηκαν της μικρασιατικής καταστροφής διότι η ιστορία διδάσκει και όπως έλεγε ο Ευριπίδης « όλβιος όστις ιστορίας έσχεν μάθησιν» . 

Οι ¨σύμμαχοι¨ ανάγκασαν την χώρα μας στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο να γίνει μέλος της ΑΝΤΑΝΤ και έτσι έλαβε ενεργό μέρος στο πόλεμο. Οι νίκες του ελληνικού στρατού στη Μακεδονία και Θράκη ανάγκασαν το τελευταίο Σουλτάνο να δεχθεί τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να αποδεχθεί τη Συνθήκη των Σεβρών. 

Με αυτή τη Συνθήκη παραχωρούντο στην Ελλάδα η ανατολική Θράκη ,η Ίμβρος και η Τένεδος. Η Σμύρνη θα είχε το αυτοδιοίκητο με ελληνική διοίκηση και δικαίωμα δημοψηφίσματος . Δυστυχώς οι σύμμαχοι, μας παρότρυναν και μας οδήγησαν στη μικρασιατική εκστρατεία και με τη δική τους στήριξη. Όχι μόνο μας άφησαν μόνους ,αλλά στήριξαν τον ¨αντάρτη¨ Μουσταφά Κεμάλ και τον λέω αντάρτη διότι είχε επικηρυχθεί από τον Σουλτάνο και ο ελληνισμός υπέστη μεγάλη ιστορική ήττα που μας οδήγησε στο ξεριζωμό και στη προσφυγιά ,με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και 1.221.849 μικρασιάτες πρόσφυγες.

. Ο ξεριζωμός και ο δρόμος προς την προσφυγιά Ελλήνων μικρασιατών

Οι μικρασιάτες Έλληνες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους και αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, όμορη χώρα της Τουρκίας, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 αυτοί και μόνο αυτοί ονομάστηκαν πρόσφυγες.

 Όσοι μικρασιάτες Έλληνες εξ αιτίας της καταστροφής εγκαταστάθηκαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης ,Ασίας, Αμερικής, Αυστραλίας ακόμα και Αφρικής ονομάστηκαν οικονομικοί μετανάστες. Μου δίδεται η ευκαιρία να αναφερθώ στο ανεπτυγμένο αίσθημα της φιλοπατρίας του Έλληνα. Στη περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου και της Γερμανικής κατοχής 1940-1944 οι Έλληνες βίωσαν και έζησαν κάτω από πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Ας μη ξεχνάμε τη πείνα του 1941 που ξεκλήρισε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Οι Έλληνες δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους , έκαναν αντίσταση και έτσι συνέβαλαν στη πολυπόθητη ελευθερία από τις δυνάμεις κατοχής του άξονα. Η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στις νικήτριες χώρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου , ασχέτως αν αδικήθηκε κατάφωρα στη μοιρασιά αποκατάστασης του δικαίου με μόνη τη Συνθήκη του1947 επιστροφής _απόδοσης των δωδεκανήσων από την ηττημένη Ιταλία και δεν έγινε κάτι παρόμοιο με την Βόρεια Ήπειρο που παρέμεινε στη ηττημένη Αλβανία σύμμαχο του Άξονα. . 

Το θέμα Μεταναστευτικό_ Προσφυγικό τελευταία έγινε κυρίαρχο θέμα για τη χ ώρα μας αφού χρησιμοποιείται ως απειλή προς την Ε.Ε κυρίως όμως για την Ελλάδα. Ο γείτονας Σουλτάνος ,που θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε και είναι σε καθεστώς προ ενταξιακής διαδικασίας με το χρήμα των πολιτών της Ένωσης να εισρέει στη Τουρκία, απειλή λέγοντας ότι « θα ανοίξω τις πύλες και θα σας πνίξω με 5,5 εκατ. μετανάστες –πρόσφυγες εάν δεν αλλάξετε την πολιτική σας απέναντι στη Τουρκία» . Η απειλή του Ερντογάν απευθύνεται προς την Ελλάδα αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτούς που στέλνει με καραβιές τελευταία μένουν στη χώρα μας και στοχεύει να εκβιάσει για τις παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις του στο Αιγαίο. Το μεταναστευτικό πέραν του ότι αλλοιώνει τον ελληνικό πληθυσμό επιδεινώνει το ήδη επιβαρυμένο δημοσιονομικό της χώρας μας.

 _ Τελειώνοντας, αυτοί που παράτυπα έρχονται και θα παραμείνουν στην Ελλάδα , αφού γνωρίζουν ότι δεν τους δέχονται πλέον πολλές χώρες της Ε.Ε ,δημιουργούν το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα για τη χώρα μας δεν είναι τουλάχιστον φίλοι μας , εμείς τους συμμεριζόμαστε αυτοί ΟΧΙ .

Στηρίζουν τα σχέδια αυτών που μας εκβιάζουν για να πετύχουν τις απαράδεκτες πέραν κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου διεκδικήσεις τους. ¨ Η γαλάζια πατρίδα¨ έγινε κτήμα της καρδιάς τους. Εμείς ,όπως και στο παρελθόν, ξέρουμε και αντιστεκόμαστε και θα βγούμε νικητές και σε αυτό τον κίνδυνο του ¨μεταναστευτικού¨. Ίδωμεν . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨