Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Συναντήσεις της Π.Ο.Σ. με Υφυπουργούς Μηταράκη & Σκυλακάκη για θέματα Αποστράτων





Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι ΑΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ 

Αριθ. μητρ. Ομοσπονδιών 808
Site : www.hellasmil.gr
e-mail : info@hellasmil.gr
Τηλ. 6951646449
Αριθμ. πρωτ. 17/2019
Αθήνα, 25 Ιουλ. 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 109

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη, συμμετέχοντος και του Διευθυντή του γραφείου του κ. Κων. Κωστάκου. Από την ΠΟΣ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ταξίαρχος εα Βασ. Νικολόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Αντιπτέραρχος (I) εα Χρήστ. Διαμαντίδης και ο Ειδικός Γραμματέας Συνταγματάρχης εα Δημ. Ταραντίλης.

Από την ΠΟΣ προτάθηκαν, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Δομή και έργο της ΠΟΣ.

Επιστροφή στο Υπουργείο Οικονομικών (ΓΛΚ) των στρατιωτικών συνταξιούχων και απένταξη από τον ΕΦΚΑ.
Αναγνώριση ως πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας τα έτη μέχρι τα 40, στην περίπτωση πρόωρης αποστρατείας με ευθύνη της υπηρεσίας (ευδοκίμως τερματίσαντος).
Αναγνώριση συντάξιμων ετών και μετά την παρέλευση 5ετίας από αποστρατείας.
Κατάργηση περικοπής 60% σε περίπτωση απασχόλησης συνταξιούχων (άρθρο 20 του ν. 4387/2016).
Έκδοση τροποποιητικής συνταξιοδοτικής πράξης και μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος
Προσμέτρηση ως συντάξιμων των 3 ετών Ανθυπασπιστού (προσαύξηση 3/35)
Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) και η απόδοση των αναδρομικών (υπ’ αρ. 244/2017 απόφαση της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου).
Εφαρμογή αποφάσεων Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (υπ’ αριθ. 1277/2018), και του ΣτΕ, υπ’ αριθ. 2287-2290/2015 (μειώσεις 5-10-15-20% & 12%).
Καθιέρωση νέων αυξημένων συντελεστών αναπλήρωσης, για να μειωθεί-εξαλειφθεί η προσωπική διαφορά που υπάρχει.


Ο κ. Υφυπουργός τοποθετήθηκε σε όλα τα παραπάνω θέματα, επεσήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ότι αφορά στις ελλείψεις προσωπικού του ΕΦΚΑ, των δυσχερειών της μηχανογράφησης, των δεσμεύσεων του ασφαλιστικού συστήματος (εισφορές κλπ) και δήλωσε ότι θα εξετάσει τα τεθέντα θέματα, ώστε όπου υπάρχουν δυνατότητες να δοθούν λύσεις.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης. Η Ομοσπονδία κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με τις σχετικές προτάσεις και ο κ. Υφυπουργός συμφώνησε για περαιτέρω συνεργασία, όταν απαιτηθεί.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλειος Νικολόπουλος
Ταξίαρχος εα                                   Βασίλειος Παπαδόπουλος
                                                           Ταξίαρχος εα

------------------------


Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ 
Αριθ. μητρ. Ομοσπονδιών 808
Site : www.hellasmil.gr
e-mail : info@hellasmil.gr
Τηλ. 6951646449
Αριθμ. πρωτ. 18/2019
Αθήνα, 26 Ιουλ. 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 110

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για την δημοσιονομική πολιτική, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη. Από την ΠΟΣ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ταξίαρχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Αντιπτέραρχος (Ι) εα Χρήστος Διαμαντίδης και ο Ειδικός Γραμματέας Συνταγματάρχης εα Δημήτριος Ταραντίλης.

Η ΠΟΣ ενημέρωσε αρχικά τον κ. Υφυπουργό για τη δομή και το έργο της και στη συνέχεια ανέλυσε τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς του:
Η ορθή εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για το υπόλοιπο 50% της διαφοράς των κύριων συντάξεων, που ίσχυαν μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Συγκεκριμένα, επαναφορά των ποσών των μικτών συντάξεων στο ύψος του Ιουλίου 2012 και επιστροφή του υπολοίπου 50% από 1/7/2016 έως 31/12/2018, καθόσον μετά ίσχυσε ο επανυπολογισμός των συντάξεων. Η Ομοσπονδία έχει προσδιορίσει και ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για το συνολικό ποσό των αναδρομικών του υπόψη διαστήματος, για τα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ.
Ενέργειες όταν απαιτείται, που αφορούν στους στρατιωτικούς συνταξιούχους, οι οποίοι εξακολουθούν να υπάγονται στο ΓΛΚ.
Προτάσεις της ΠΟΣ που απαιτούν κοινή ρύθμιση με συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και ΥΠΕΘΑ, όπως πχ εισφορές για αναγνώριση συντάξιμων ετών.
Ο κ. Υφυπουργός τοποθετήθηκε σε όλα τα παραπάνω θέματα, ανάλυσε τις δυσκολίες που υπάρχουν και δήλωσε ότι θα εξετάσει τα τεθέντα θέματα, ώστε όπου υπάρχουν δυνατότητες να δοθούν λύσεις.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης και ο κ. Υφυπουργός συμφώνησε για περαιτέρω συνεργασία, όταν απαιτηθεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλειος Νικολόπουλος
Ταξίαρχος εα                                           Βασίλειος Παπαδόπουλος  
                                                                               Ταξίαρχος εα

==============
Καλημέρα.

Η ΠΟΣ πραγματοποίησε συναντήσεις με Υφυπουργούς Εργασίας και Οικονομικών. Επισυνάπτονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Με εκτίμηση.
Βασίλης Νικολόπουλος

1 σχόλιο:

  1. ο υπερδραστήριος ΠΟΣ(?) έχει κάνει κάποια ενέργεια προς το ΓΕΑ και τον ΕΦΚΑ ούτως ώστε να πάρουν επιτέλους τα αναδρομικά τους, αυτά του Δεκεμβρίου 2018(?) σε ενέργεια καμιά σαρανταριά βετεράνοι απόστρατοι αεροπόροι όπως έκανε έγκαιρα το αντίστοιχο συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών για 321 περιπτώσεις αποστράτων της ΕΛΑΣ παρακαλώ?
    Δεν νομίζω?Σε 4 μήνες η υπόθεση χρονίζει.Από την άλλη όμως οι υποχρεώσεις μας στο κράτος, φόροι εισοδήματος,Ενφια, καθημερινότητα μας γονατίζουν με συντάξεις πείνας- όχι 23900 ευρώ/μήνα,παρά τα άνω των σαράντα -τρία μας συντάξιμα έτη!!!!.
    Αλλά θα μου πείτε ποιος ενδιαφέρεται να φροντίσει στοιχειωδώς άλογα ανίκανα να τρέξουν πλέον στον Ιππόδρομο.Πολύ κρίμα για την ταχύτητα που ενεργεί η σημερινή κυβέρνηση που προσκρούει όμως, στην όποια υπερβολική αεροπορική καθυστέρηση !..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨