Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Στέλεχος των ΑΝΕΛ καταγγέλλει «φιάσκο» με τα αναδρομικά: «Αντί 5.000 πήρα 241 ευρώ»

           
ΣΧΟΛΙΟ aeroporiapostratos: Επιστολή Ασμχου ε.α. κ. Θανάση Μαργαρίτη (νεοεκλεγέντα  Προέδρου Παραρτήματος Ε.Α.Α.Α./ Λάρισας)    



ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το φιάσκο με τα αναδρομικά των αποστράτων αποκάλυψε με επιστολή του ο απόστρατος αντισμήναρχος και υπεύθυνος αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Μαργαρίτης.

Επικαλούμενος το προσωπικό του παράδειγμα, ο κ. Μαργαρίτης υποστήριξε πως αντί για τις 5.000 που έπρεπε να δει ως επιστρεφόμενο ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό, είδε μόλις… 241 ευρώ!

Μεταξύ άλλων προειδοποίησε πως «θα μας βρούνε μπροστά τους όλοι αυτοί που ασυνείδητα και ελαφρά τι καρδία αποφασίζουν για μας αδικώντας μας».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μαργαρίτη:.........

Πολύ μεγάλος ντόρος έγινε με τα αναδρομικά των ένστολων εδώ και πολλούς μήνες. Φαίνεται ότι επικοινωνιακά η κυβέρνηση είχε κτίσει πάνω σ’ αυτό. Δυστυχώς όμως, (προσωπικά πιστεύω αφενός από άγνοια και αφετέρου από κακή διαχείριση αυτού), γύρισε μπούμερανγκ στις προσδοκίες της και απεδείχθη άνθρακας ο θησαυρός.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Όλοι μας μετά από τα πολλά που ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα περιμέναμε με αγωνία να πάρουμε αυτά τα αναδρομικά και μάλιστα στην περίοδο των εορτών, ώστε να μας δώσει μια οικονομική ανάσα μετά την τεράστια οικονομική αφαίμαξη που υποστηκαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Τονίζω ιδιαίτερα ότι αυτά τα χρήματα δεν μας τα χαρίζει κανείς, αλλά προέρχονται από την σύνταξη μας που περικόπηκε παράνομα και αντισυνταγματικά και έπρεπε να μας επιστραφούν όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Μόλις εμφανίστηκαν λοιπόν στα μηχανήματα ανάληψης των τραπεζών τα ποσά, πολλοί από μας μείναμε έκπληκτοι, πάθαμε ακινησία ολίγων λεπτών μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, στην θέα των πολύ μικρών ποσών που είχαν τοποθετηθεί. Συγκεκριμένα θα μιλήσω για τον εαυτό μου καθώς σαν και μένα είναι κάποιες χιλιάδες συναδέλφων. Η διαφορά που προκύπτει στην βασική σύνταξη του 50% που απέμεινε είναι περίπου 107€ τον μήνα, ήτοι επί 47 μήνες είναι πάνω από 5000€. Αντ. αυτού αντίκρισα το ποσό των 241€. Δηλαδή κρατήσεις πάνω από 90%. Τα ποσά αυτά που μας επιστράφηκαν απέχουν παρασάγγας από την απόφαση του ΣτΕ που λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι πρέπει να επανέλθουν οι συντάξεις στην περίοδο πριν του Αυγούστου του 2012.

Επιπρόσθετα μας επιστρέφουν αναδρομικά έως το 2016 και όχι μέχρι σήμερα όπως πρέπει, καθώς εμείς οι απόστρατοι δεν έχουμε εναρμονιστεί με το νέο μισθολόγιο των εν. ενεργεία και παραμένουμε στο ίδιο καθεστώς μέχρι και σήμερα.

Έκπληξη προκαλεί επίσης ότι οι συντάξεις μας δεν αναπροσαρμόζονται στην σύνταξη πριν την περίοδο του Αυγούστου του 2012 όπως αυτό προβλέπεται από την απόφαση του ΣτΕ.

Εμείς δεν θα μείνουμε άπραγοι σ όλες αυτές τις αποφάσεις που μας αδικούν και μας θίγουν σαν Έλληνες πολίτες. Ειλικρινά θα μας βρούνε μπροστά τους όλοι αυτοί που ασυνείδητα και ελαφρά τι καρδία αποφασίζουν για μας αδικώντας μας.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση, να επανεξετάσει την όλη κατάσταση των αναδρομικών και να μας αποδώσουν τα ποσά που μας ανήκουν. Σε πρόταση μου θα ήθελα να τονίσω ότι η λύση μπορεί να δοθεί, με μια διάταξη που να αναιρεί όλες αυτές τις παράνομες κρατήσεις πέρα από τον φόρο 20% και να μας αποδοθούν τα ποσά στην πραγματική τους βάση. Με τον τρόπο αυτό θα δείξουν οι κυβερνώντες ότι υπήρξε μια λανθασμένη κατάσταση ως προς αυτά που έπρεπε να μας καταβληθούν και δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπαιγμού και δόλου.
Θα περιμένουμε λοιπόν τον επανέλεγχο και την λύση στα πραγματικά ποσά που πρέπει να μας επιστραφούν, ώστε έμπρακτα να δούμε τις προσεχείς μέρες την διόρθωση και πραγματική οικονομική αποκατάσταση μας.

Πηγή: Στέλεχος των ΑΝΕΛ καταγγέλλει «φιάσκο» με τα αναδρομικά: «Αντί 5.000 πήρα 241 ευρώ» | iefimerida.gr

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι αναγνώστες μας δημοσιεύουν σχόλια, (μεταξύ αυτών και τα ανωνύμως) παρακαλούνται στους σχολιασμούς τους να είναι ευπρεπείς.......περισσότερο δε όταν αναφέρονται και σε Συνάδελφο.....τα μη ευπρεπή σχόλια θα διαγράφονται από τους Διαχειριστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παραπονα του στον προεδρο του.
    Μηπως ξεχασε οτι ο προεδρος του κομματος του ειναι ΥΕΘΑ ?
    Αν λοιπόν τα πιστευε αυτα που λεει, μαζι με την επιστολή του επρεπε να υποβαλλει και τη παραιτηση του απο το κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν γνωρίζω αν και για πόσα έτη από 2012-2016 ήταν ΕΝ/ΕΝ ο συνάδελφος και με τι βαθμούς. Απ' ότι παρατήρησα σε συναδέλφους Απόστρατους και μη είδα τα εξής:
    Εγώ αποστρατεύτηκα το 2017 το 2012-2016 είχα βαθμούς ΕΠΓΟΥ/ΑΣΜΧΟΥ και πήρα 6075 καθαρά.
    Συνάδελφος με Αποστρατεία το 2016 με τους ίδιους βαθμούς πήρε γύρω στα 5100.
    Συνάδελφος με Αποστρατεία το 2015 με τους ίδιους βαθμούς πήρε γύρω στα 4100.
    Συνάδελφος ΕΝ/ΕΝ με βαθμούς ΥΠΣΓΟΥ/ΣΓΟΥ το 2012-2016 πήρε 4100.
    Σαν συμπέρασμα βλέπω ότι τα ποσά των αναδρομικών δεν έχουν σχέση με τον βαθμό αποστρατείας αλλά είναι ανάλογα των κρατήσεων που έγιναν και φυσικά στους ΕΝ/ΕΝ ήταν δυσανάλογα σε σχέση με αυτούς που ήταν Απόστρατοι το 2012-2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨