Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ;

       elegktiko.gif   stratos2_6.jpg    Γ.Λ.Κ.jpg          
¨ Η Διοίκηση (Γ.Λ.Κ) τελεί εν αναμονή πολιτικής απόφασης ακόμα και για τελεσίδικες αποφάσεις όταν αφορούν αναδρομικά Αποστράτων¨
Το ιστορικό προσφυγών 18 χρόνων στην Δικαιοσύνη ενδιαφέρει αρκετούς συναδέλφους που ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται χωρίς αντίκρισμα την τελική δικαίωση . 

Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α) 
                 
 Προάχθηκα στο βαθμό του Σμχου καταλαμβάνοντας την πρώτη από τις δύο θέσεις της Ιεραρχίας των Τεχνικών Υποστήριξης, προερχομένων Αξκων από τη ΣΤΥΑ. Ο νόμος 2768/99 προβλέπει ότι Σμχοι με τουλάχιστον ένα χρόνο Διοίκησης............
στο βαθμό και 23 χρόνια Αξκου λαμβάνουν αποδοχές (ολόκληρο) του Ταξχου. Επειδή κάλυπτα τις προϋποθέσεις του νόμου (δύο χρόνια στο Σμχο και 24 Αξκου) την 05-05-2000 με αίτησή μου προς το Γ.Λ.Κ ζήτησα την αναπροσαρμογή της σύνταξής μου. Το Γ.Λ.Κ με την αρ. πρ.50260/19-05-2000 απέρριψε την αίτησή μου.
Την 31-08-2000 προσέφυγα στη δικαιοσύνη, με έφεση στο Ε.Σ. Την 30-05-2002 μου κοινοποιήθηκε η υπ΄αριθ. 707/2002 απορριπτική απόφαση διότι ήμουν ήδη απόστρατος και ο νόμος εφαρμοζόταν μόνο στους εν ενεργεία . Την 08-01-2003 άσκησα αναίρεση κατά της απόφασης. Κατά αυτό το χρονικό διάστημα ψηφίστηκαν οι νόμοι 2838/2000 και 3016/2002 οι οποίοι έδιναν οικονομικές προαγωγές σε όλους τους βαθμούς, αλλά και πάλι στους εν ενεργεία. 
Μετά από αγώνες των αποστράτων, δύο και πλέον ετών, για την κατάφορη αυτή αδικία ο νόμος 3408/2005 δικαιώνει τους αποστράτους κι έγιναν αναπροσαρμογές των συντάξεων βάσει των νόμων οικονομικής προαγωγής. 
Η τότε Κυβέρνηση με δήλωσή της παρέπεμπε την διεκδίκηση αναδρομικών των αποστράτων (όσοι επιθυμούν) στη δικαιοσύνη. Μετά από αυτή την εξέλιξη η δικαιοσύνη με δικαίωσε στην αναίρεση που είχα ασκήσει την 08-01-2003. 
Το ΥΠ.ΟΙΚ . (ως είχε το δικαίωμα) άσκησε αναίρεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και το δικαστήριο με την απόφαση 330/2006 αναπέμπει την υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου στο ΙΙ τμήμα του Ε.Σ. Με την τελεσίδικη απόφαση 609/19-04-2007 δικαιώθηκα και την 17-06-2008 μου αποδόθηκαν αναδρομικά τριετίας περιόδου 01-06-2005 έως 17-06-2008 (τρία έτη από την ημερομηνία τελεσιδικίας της υπόθεσης και όχι από την ημερομηνία πρώτης διεκδίκησης 05-05-2000 αίτηση στο Γ.Λ.Κ.). 
 Με νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη , αγωγή στο Ε.Σ την 30-03-2009 διεκδίκησα αναδρομικά από την ημερομηνία αρχικής διεκδίκησης(αίτηση στο Γ.Λ.Κ). Κατά το σκεπτικό της Ολομέλειας του Ε.Σ ¨η αφετηρία αναπροσαρμογής των συντάξεων πρέπει να οριστεί η ημερομηνία έκδοσης της πράξης με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα¨. 
Η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου για πρώτη φορά την 03-04-2015 και με την απόφαση 7765/19-06-2015 το δικαστήριο με δικαιώνει. Για οριστικοποίηση του ακριβούς ποσού των δικαιουμένων αναδρομικών το δικαστήριο ζήτησε την θέση του Γ.Λ.Κ το οποίο ανταποκρίθηκε και με το έγγραφο 16435/19-05-2016 έδωσε το δικαιούμενο ποσό των αναδρομικών για το χρονικό διάστημα 05-05-2000 έως 31-05-2005. 
Μετά από αυτά ανέπεμψε την υπόθεση και εκδικάστηκε τελεσίδικα την 03-02-20017 στο ΙΙΙ τμήμα του Ε.Σ. Η Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας με έγγραφό της 03-02-2017 με ενημέρωσε ότι προτείνει την αποδοχή της κρινόμενης αγωγής μου. Επειδή δεν μου κοινοποιήθηκε μέχρι σήμερα (14 και πλέον μήνες μετά την εκδίκαση ) αντίγραφο της τελεσίδικης απόφασης, απευθύνθηκα στη αρμόδια γραμματεία του Ε.Σ η οποία με ενημέρωσε προφορικά ότι η υπόθεση έχει σταλεί στο Γ.Λ.Κ για τα περαιτέρω (εκτέλεση). 
Το χρονικό διάστημα των 18 ετών αφάνταστης ταλαιπωρίας αλλά και πολλών δικαστικών εξόδων (αφού μόνο η υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στο ακροατήριο στοιχίζει περίπου 500€) με έχουν προβληματίσει σοβαρά , όταν μάλιστα είναι αβέβαιη η τελική έκβαση της υπόθεσης εάν και κατά πόσο θα υλοποιηθεί, αφού 14 μήνες μετά την τελεσίδικη απόφαση δεν έχω καμία ενημέρωση από το Γ.Λ.Κ για την τύχη της.
 – Στα δημοκρατικά πολιτεύματα η τελευταία ελπίδα των πολιτών είναι η δικαιοσύνη και προ πάντων οι αποφάσεις να υλοποιούνται. Μετά από εξαντλητικούς αγώνες δέκα οκτώ ετών αισθάνομαι δικαιωμένος κατά το ¨ήμισυ¨. Η δικαιοσύνη αποφάσισε ,με δικαίωσε, αλλά τα όργανα του κράτους της δημοκρατίας αδιαφόρησαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον (δικαίωση χωρίς αντίκρισμα). 
_ Αυτά για ενημέρωση των συναδέλφων αποστράτων, όσοι αποφασίζετε για την τελευταία ελπίδα σας διεκδίκησης του δικαίου μέσω της δικαιοσύνης , διότι υπάρχει και το ενδεχόμενο της δικαίωσης χωρίς αντίκρισμα !!! 

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ _ ΣΥΝΕΧΕΙΑ _ 
Επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο μερικοί συνάδελφοι να χαρακτηρίσουν τα ανωτέρω γεγονότα ότι αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα, θα αποδείξω με ένα νέο παράδειγμα ότι η ανωτέρω πολιτική αντιμετώπιση των προβλημάτων διεκδίκησης του δίκαιου των πολιτών είναι προϊόν των μνημονιακών νόμων. 
Συμβαίνουν μετά το 2010 και οι διοικούντες πολιτικοί επικαλούνται τη δημοσιονομική κρίση της χώρας και ότι το κάνουν για τη σωτηρία της . 
 _ Με το νόμο 3865/2010 επιβλήθηκε, από 01-08-2010 στους συνταξιούχους του Δημοσίου με μικτές συντάξεις άνω 1.400,00€ και με σταδιακή ανάπτυξη συντελεστών (3% έως 10%)ανάλογα με το ποσό της μικτής σύνταξης, κράτηση με την ένδειξη Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ) υπέρ του ταμείου ΑΚΑΓΕ . 
Αυτή η μηνιαία κράτηση είναι αρκετά υψηλή αφού κυμαίνεται από μερικές δεκάδες € έως και μερικές εκατοντάδες € διότι επιβάλλεται στην αρχική μεικτή σύνταξη. 
 Ένα χρόνο μετά, με τους νόμους των μνημονίων Ν.3986/2011 καιΝ.4002/2011, που αφορούν την κράτηση Ε.Α.Σ αυξήθηκαν οι συντελεστές κράτησης (4 έως 14) με αντίστοιχη αύξηση της κράτησης. 
Το Γ.Λ.Κ με την εφαρμογή του Ν3865/2010 ενημέρωσε τους συνταξιούχους ότι μπορούν να εκφράσουν την αντίρρησή τους για την κράτηση , ακόμα και προσφυγή στη δικαιοσύνη.
 Άσκησα το δικαίωμά μου με αίτηση αντίρρησης προς το Γ.Λ.Κ ,το οποίο την απέρριψε. ΤΗΝ 17-01-2011 προσέφυγα στη δικαιοσύνη με ΕΝΣΤΑΣΗ στο Α΄ ΚΛΙΜΑΚΕΙΟ του Ε.Σ. την οποία κατέθεσα στο Γ.Λ.Κ. 
Με το έγγραφο 33229/29-03-2011 το Γ.Λ.Κ με ενημέρωσε ότι διαβίβασε την Ένστασή μου στο Α΄ Κλιμάκιο του Ε.Σ.
 _ Την 10-09-2014 η ολομέλεια του Ε.Σ συνεδρίασε για να δικαστεί αγωγή συνταξιούχου του Δημοσίου σχετική με την κράτηση Ε.Α.Σ., την αντισυνταγματικότητα των νόμων, που την επέβαλαν και την αύξησαν. 
Την 8-2-2017 δημοσιεύτηκε η απόφαση 244/2017 η οποία μεταξύ των άλλων αποφαίνεται «ότι οι διατάξεις αυτές στο μέτρο που αφορούν τους συνταξιούχους του Δημοσίου αντίκεινται στα άρθρα 4 παρ. 1και 5, 22 παρ. 5 και 25 παρ.1 και 4 του Συντάγματος και από αυτά απορρέουσες αρχές» . 
 Μετά την δημοσίευση της απόφασης 244/2017 ο Πρόεδρος του Α΄ Κλιμακίου του Ε.Σ ομαδοποίησε τις ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, που είχαν υποβληθεί από τους συνταξιούχους του Δημοσίου ,σε ομάδες των 30 ατόμων εκδίκαζε τις υποθέσεις και εξέδιδε αποφάσεις όπως π.χ τις 312, 163,159 κ.α με τις οποίες δέχεται τις κρινόμενες ενστάσεις και ακυρώνει τις Δ.Υ/-8-2010 πράξεις του Δντη της 46ης Διεύθυνσης της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του Γ.Λ.Κ ως αντισυνταγματικές, όπως ερμηνεύτηκαν από την Ολομέλεια του Ε.Σ με την απόφαση 244/2017. 
Επειδή δεν μου κοινοποιήθηκε η απόφαση εκδίκασης της ένστασής μου , επικοινώνησα με αρμόδιο γραφείο του Ε.Σ και με διαβεβαίωσε ότι εκδόθηκε απόφαση δικαίωσής μου. Μετά από αγώνες επτά και πλέον ετών έχω μια απόφαση πρωτόδικης δικαίωσης.
Όπως προκύπτει και από την απόφαση 244/17 η υπόθεση αναπέμπεται να εκδικαστεί εκ νέου στο ΙΙ τμήμα του Ε.Σ , άγνωστο πότε η υπόθεση θα καταστεί τελεσίδικη και πότε θα εκτελεστεί ,εάν εκτελεστεί, από το Γ.Λ.Κ.
Μετά από αυτά αναγκάστηκα να συνεχίσω τον αγώνα και την 18-08-2017 έκανα αγωγή στο Ε.Σ για διακοπή της κράτησης Ε.Α.Σ και διεκδίκηση αναδρομικών από 17-01-2011. 
 _Με τους ευνοϊκότερους όρους η υπόθεση ΕΝΣΤΑΣΗΣ για την κράτηση Ε.Α.Σ βρίσκεται στο μέσον του δύσκολου αγώνα μου. Αυτό εκφράστηκε με την αντικειμενική κρίση ενός υπαλλήλου του Ε.Σ , ο οποίος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα έδωσε την μακάβρια απάντηση «μην ανησυχείτε το δικαίωμά σας δεν παραγράφεται αλλά κληρονομείται» .
 _ Δεν έχω καμία πρόθεση να αποτρέψω κανένα συνάδελφο για να διεκδικήσει το δίκαιό του με προσφυγή στη δικαιοσύνη απεναντίας έχουμε την υποχρέωση στο κράτος δικαίου που υπηρετήσαμε. 
_ Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨