Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Δεσμεύσεις για στρατιωτική αυτονομία από τους 28 της ΕΕ (Στην Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου)

 
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να δεσμευθούν προκειμένου να εντείνουν τις προσπάθειες για ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας του ευρωπαϊκού μπλοκ και μείωση της εξάρτησή του από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το προσχέδιο του ανακοινωθέντος της συνόδου κορυφής.

Η δέσμευση, που αναμένεται να συμφωνηθεί από τους 28 αρχηγούς κρατών της ΕΕ στη διήμερη σύνοδο κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιουνίου, θα περιλαμβάνει επίσης............. εντονότερες προσπάθειες για να αυξηθούν οι δαπάνες για την άμυνα, ένα κεντρικό αίτημα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για τη δική της ασφάλεια», θα πουν οι ηγέτες της ΕΕ. «Η Ένωση, ως εκ τούτου, λαμβάνει μέτρα για να ενισχύσει την ευρωπαϊκή άμυνα, ενισχύοντας τις αμυντικές επενδύσεις, την ανάπτυξη των ικανοτήτων και την επιχειρησιακή ετοιμότητα. Αυτές οι πρωτοβουλίες ενισχύουν τη στρατηγική της αυτονομία».


«Παρά τις άοκνες προσπάθειές μας να διατηρήσουμε την ενότητα της Δύσης, οι διατλαντικές σχέσεις υφίστανται τεράστια πίεση λόγω των πολιτικών του Προέδρου Τραμπ», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που θα προεδρεύσει της συνόδου, σε σημερινή επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ.

«Πεποίθησή μου είναι ότι, αν και ελπίζουμε για το καλύτερο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προετοιμάσουμε την Ένωση μας για χειρότερα σενάρια».

«Όταν συζητούμε τα θέματα της μετανάστευσης ή της μεταρρύθμισης της ευρωζώνης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε το γεωπολιτικό περιβάλλον μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 στον Καναδά", πρόσθεσε ο Τουσκ, παραπέμποντας στη στάση που τήρησαν οι ΗΠΑ και την απόρριψη, εκ μέρους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, της κοινής διακήρυξης των επτά πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών.

«Αφότου μας επέβαλαν δασμούς, δεν υπάρχει διάλογος με τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό, υπενθύμισε χθες η Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρεμ.

Πάντως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενδέχεται να επισκεφθεί προσεχώς την Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Τραμπ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η επίσκεψη αυτή έχει ως στόχο «να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας» και «να επιλυθούν τα εμπορικά προβλήματα με φιλικό τρόπο», κυρίως σε ό,τι αφορά τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨