Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ...ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ


Γράφει η Ζέτα Φλισκανοπούλου

Νιώθω την υποχρέωση ως επαγγελματίας αρθρογράφος και σύζυγος στρατιωτικού εν ενεργεία του Πολεμικού Ναυτικού να πω δυο λόγια για τις συζύγους των Στρατιωτικών όχι μόνο ως φόρο τιμής στον αδικοχαμένο πιλότο σας Γιώργο Μπαλταδώρο αλλά έχοντας συγκλονιστεί από την εικόνα της συζύγου του.................
-----------

Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τις δυσκολίες του να «μοιράζεσαι» την ζωή σου με έναν στρατιωτικό.Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να καταλάβει και κανείς δεν χρειάζεται να πειστεί για αυτό. 

Υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που όταν κοιτάς την γυναίκα του αδικοχαμένου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, όχι μόνο νιώθεις τον απόλυτο πόνο της απώλειας του ανθρώπου, του συζύγου, του πατέρα αλλά μιας ολόκληρης ζωής που κινήθηκε μέσα σε στρατιωτικά πλαίσια με συγκεκριμένους άγραφους νόμους και κανόνες.

Υπάρχουν πολλά που καλείσαι να ανακαλύψεις όταν παντρεύεσαι έναν στρατιωτικό. Πρώτα απ΄όλα την ιδιαιτερότητα της δουλειάς του, τις δυσκολίες της, την ψυχολογία του.Πριν παντρευτείς δεν γνωρίζεις πως η έγγαμη ζωή σου έχει καθοριστεί μέσα από τις υπάρχουσες στρατιωτικές συνθήκες.

 Όλα κινούνται σε μια «στρατιωτική σφαίρα» όπου ο χωροχρόνος λειτουργεί τελείως διαφορετικά.Στρατιωτικοί έτοιμοι να ταξιδέψουν, να λείψουν σε ασκήσεις, να απομακρυνθούν, να μετατεθούν.Υπηρεσίες, ατέλειωτα ταξίδια και ολιγόλεπτα τηλεφωνήματα που δεν αρκούν και οι λέξεις δεν είναι ποτέ αρκετές για να περιγράψεις τι πέρασες ή τι περνάς. 

Κάθε επιστροφή στο σπίτι, ένας χρόνος προσαρμογής για την έξω ζωή.Από την θάλασσα στην στεριά από τον ουρανό στην γη. Άλλα πατήματα, άλλη ζωή. Υπάρχουν στρατιωτικοί των αιθέρων, στρατιωτικοί της ξηράς, στρατιωτικοί του πολεμικού ναυτικού και υπάρχουν και οι γυναίκες ήρωες του σπιτιού που σηκώνουν το μεγάλο βάρος διαχείρισης της οικογένειας.

Ταξίδια, ξενύχτια, δυσκολίες, αγωνίες και εσύ εκεί να περιμένεις. 

Άγρυπνος φρουρός της ζωής σας, των παιδιών σας, του σπιτιού σας.

Ζώντας με έναν στρατιωτικό 
ξέρεις πως η ζωή είναι στιγμές ευχάριστες, μοναδικές, ιδιαίτερες.
Ξέρεις πως ιεραρχικά ο στρατός είναι το νούμερο ένα.
Ξέρεις πως όταν το καθήκον τον καλεί θα είναι εκεί με όποιο κόστος, σε όποιες συνθήκες.
Ξέρεις πως το «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» στην ζωή τους δεν είναι απλά ένα μότο αλλά η ίδια η ζωή και ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν.Σε κάθε περίπτωση η αγωνία της επιστροφής η ίδια.

Δεν ξέρω αν τέτοιες ώρες απώλειας μιας ανθρώπινης ψυχής έχει νόημα να πεις πολλά, να αναλύσεις,να στοχαστείς.Ξέρω όμως τις δεύτερες σκέψεις μου και από προχτές θυμάμαι ένα τετράμηνο ταξίδι του συζύγου μου με τον στόλο στην Αδριατική.

 Όταν έφυγε ο γιός μας ήταν οχτώ μηνών.Πριν φύγει ,μου είπε να του δείχνω φωτογραφίες και να του μιλάω για αυτόν, για να τον θυμάται.Όταν επέστρεψε είχε γίνει ήδη ενός έτους.Όταν γύρισε το κλειδί στην πόρτα ο μικρός έτρεξε και τον αγκάλιασε και με ένα υπόκωφο πνικτό κλάμα του χτυπούσε την πλάτη απαλά ανακουφισμένος που γύρισε. 

Τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου και των άλλων πεσόντων εν καιρώ ειρήνης, δεν θα το κάνουν πια.Σίγουρα στον θάνατο δεν υπάρχει διαχωρισμός, ούτε στις παιδικές ψυχές όταν τον βιώνουν.

Όταν όμως η απώλεια έχει να κάνει με το φρόνημα και το καθήκον για την πατρίδα, τότε για την καρδιά μιας γυναίκας στρατιωτικού ο θάνατος είναι ακόμα πιο σκληρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨