Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ομοσπονδίες Σ.Α.: Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε εκ νέου σε σας, μετά την από 29 Αυγούστου 2014 (Αρ. Πρωτ.201/1/33δ) Ανοιχτή Επιστολή μας, επειδή το Υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζει την ίδια παρελκυστική τακτική, έχοντας κλειστές τις πόρτες του διαλόγου στις Ομοσπονδίες μας.

Η συνεχής αναβλητικότητα εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών για συνάντηση και ενημέρωσή μας, μεγεθύνει την δυσαρέσκεια όλων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, τη στιγμή που η δική μας συνεπής στάση, αγγίζει τα απώτατα όρια της ανοχής.

Όπως αναγνωρίσατε, κατά την....... ομιλία σας στα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Πολιτεία έχει αδικήσει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Οφείλει, ακριβώς γι’ αυτό, να συμμορφωθεί πλήρως στις τελεσίδικες αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσο και στην επιβεβαιωτική απόφαση της Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ που εκδόθηκε μετά από προσφυγή μας, κατά του Υπουργείου Οικονομικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών, όμως, με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε στις 6 Οκτωβρίου 2014 στη Βουλή των Ελλήνων, δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα των ανωτάτων δικαστών, βάζοντας για άλλη μια φορά στη ζυγαριά της Τρόικας την ασφάλεια της χώρας, ήτοι την εύρυθμη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και τη διατήρηση του αξιόμαχου αυτών.

Επειδή, εις μάτην αναμέναμε έως και σήμερα την ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών στο αίτημά μας για άμεση συνάντηση- ενημέρωση, σας καλούμε να παρέμβετε ώστε να ενημερωθούμε επισήμως από το οικονομικό σας επιτελείο για τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

Με εκτίμηση
2014 omosp.S.A. (2)  no ypografes

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    Αγαπητοί συνάδελφοι , εν ενεργεία και αποστρατεία, στην Ελλάδα του 2014 έχει αποδειχθεί ότι έχουμε έλλειμα απονομής δικαιοσύνης και κυβερνητική ασέβεια και ανυπακοή προς τις αποφάσεις της δικαιοσύνης που αποτελεί ανεξάρτητο πυλώνα της Δημοκρατίας.
    Η κυβέρνηση αρνείτε με την στάση της την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για πλήρη επαναφορά των αποδοχών των στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλέιας στα επίπεδα που βρίσκονταν στις 31-7-2012 και καταβολή των αναδρομικών ποσών που παρακρατήθηκαν μέχρι σήμερα. Επέλεξε να εφαρμόσει το μέτρο της μερικής επαναφοράς των μισθών σε ποσοστο 45% της διαφοράς, τόσο σε επίπεδο μισθών αλλά και αναδρομικών. Για τους μισθούς απο 1-8-2014 και για τα αναδρομικά σε βάθος απροσδιορίστου χρόνου. Για τους δικαστικούς θα υπάρξει αποκατάσταση σε ποσοστο 100% τόσο στους πισθούς όσο και για τα αναδρομικά.
    Επιλέγοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά δείχνει δύο πράγματα.
    α) Την επιλεκτική απόδοση και εφαρμογή της δικαιοσύνης στα εκτελεστικά της όργανα , τους δικαστικούς ,με σκοπό την απόσπαση της εύνοιας και της μεροληψίας τους σε ενδεχόμενες μελλοντικές τους αποφάσεις.
    β)Την εκκωφαντική περιφρόνηση και την απαξίωση κατά των στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας με μία συμπεριφορά που θυμίζει αυτή των των αποικιοκρατών προς τους ιθαγενείς.
    Κύριοι της κυβέρνησης, αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί που αρκείστε σε "μπράβο" , "συγχαρητήρια" και κολακευτικά λόγια , δεν έχετε καταλάβει ότι παίζεται με τις αντοχές , τις ευαισθησίες και προπαντός την αξιοπρέπεια μας.
    Δυστυχώς για εσάς έχετε απολέσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη μας. Αν και διαπιστώνων ότι για κάποιους λόγους ,που εσείς ξέρετε ,σας είμαστε αδιάφοροι ενδεχομένως και περιττοί. Δυστυχώς για εμάς ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι η κατάθεση προσωπικών αγωγών εις βάρος του Δημοσίου για την εφαρμογή της νομιμότητας, αλλά πάνω απ'όλα,για λόγους αυτοσεβασμού.Δεν θα λυπηθούμε το κόστος , αν και ακόμα και αυτό είναι ζωτικής σημασίας για κάποιους συναδέλφους. Αρκεί που θα αγωνιστούμε με την ελπίδα να σας "ξεμπροστιάσουμε για μιά φορά ακόμα στα μάτια του Ελληνικού λαού και να θρυμματίσουμε την μαγική εικόνα που παρουσιάζετε καθημερινά.
    Κοι συνάδελφοι δεν πρέπει να χαρίσουμε την χαρά ,σε αυτούς που μας προδίδουν καθημερινά , ότι μας κορόιδεψαν πάλι.

    "ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ . ΠΟΛΕΜΑ!" Ν.Καζαντζάκης

    Υ.Γ Αλήθεια ο φυσικός ηγέτης του στρατεύματος γιατί δεν τιτίβισε ακόμα? Σε αυτόν θα του αφιερώσω 3-4 αποφθεύγματα που μπορέι να μην έτυχε μεχρι σήμερα να τα μάθει....

    "Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρ’ τους μαζί σου!"

    "Αν ηγείσαι και κανείς δεν σε ακολουθεί, τότε απλά κάνεις βόλτα."

    "Κανείς δεν θα ανέβει στην πλάτη σου αν πρώτα εσύ δεν σκύψεις."

    "Κανείς δε θα σου περάσει αλυσίδες αν πρώτα εσύ δεν τον αφήσεις να σου πάρει τα μέτρα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨