Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Β.Ο.Ε.Α Μ.Τ.Α.: Μεγάλες αδικίες στην απόδοση - καταβολή μεταξύ παλαιότερων και σημερινών γενεών!!!

                       Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας 

ΒΟΕΑ στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας: 
Δείτε πως φτάσαμε, από το πάγωμα της τιμής μεριδίου στο ΒΟΕΑ για το 2013, σε μείωση 10,5% και εκκρεμεί ακόμη η ΚΥΑ που θα προσυπογράψει το Υπουργείο Οικονομικών για να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση 37,3%

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας  (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) σε ανάρτησή της αναδεικνύει μετά από ενημέρωση συναδέλφων της, την μεγάλη αδικία που υφίστανται πλέον πολλές οικογένειες Μετόχων (ε.ε.)& Μερισματούχων (ε.α) του Μ.Τ.Α. 

Τα Β.Ο.Ε.Α μετά την 1 Απρ. ΄13 πληρώνονται  μειωμένα πλέον κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ μετά την ''ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ'' μείωση τους και την ανακολουθία ανακοινώσεων του Μ.Τ.Α.   

Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ.  επισημαίνει  για την αδικία που μας επιβάλουν: 
  • τα παιδιά τους που συμπληρώνουν στα χρόνια της κρίσης δικαίωμα λήψης ΒΟΕΑ λαμβάνουν ποσό σχεδόν λίγο πάνω από τις κρατήσεις ή και πιθανόν στο μέλλον να λάβουν ποσό λιγότερο από τις κρατήσεις που κατέβαλλαν οι ίδιοι και υφίστανται μεγάλη αδικία σε σχέση με το ΒΟΕΑ που καταβάλλονταν στα παιδιά της προηγούμενης δεκαπενταετίας, όπου το  ΒΟΕΑ επιδοτήθηκε με 70 και πλέον εκατομμύρια από τα γενικά έσοδα του ΜΤΑ ΕΔΩ.    Φαντάζεστε την απώλεια όταν έχεις 2, 3 κλπ παιδιά.....

  •  με ανακοίνωση την 27 Νοε 2012  για το ΒΟΕΑ  αναγράφονταν΄΄το ΔΣ/ΜΤΑ αποφάσισε την τροποποίηση της ισχύουσας ΚΥΑ, την αποδέσμευση υπολογισμού του ΒΟΕΑ από την τιμή μεριδίου του μερίσματος και το πάγωμα των ΒΟΕΑ για τα έτη 2012 και 2013 στα ισχύοντα ποσά (τιμή μεριδίου 12,29 € με υπολογισμό των κρατήσεων στο αυτό ποσό) και στις 20 Μαρτίου 2013 αποφάσισε το ΒΟΕΑ από 1 Απρ 13 να καταβάλλεται μειωμένο κατά 10,5% με βάση την τιμή μεριδίου των 11,00 €.
  • Μέχρι το 2011 οι πληρωμές των ΒΟΕΑ διενεργούνταν από τις εισφορές των γονέων και σημαντική επιδότηση του Ταμείου από τα γενικά του έσοδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τα έτη 2002-2011 η επιδότηση αυτή ανήλθε σε 44,8 εκ.€ (Δείτε εδώ τα στοιχεία), ενώ για τα έτη 1990-2011 ανήλθε συνολικά σε 70,3 εκ.€. Τα καταβαλλόμενα δηλαδή ΒΟΕΑ σε ένα σημαντικό ποσοστό αποτελούν επιδότηση του Ταμείου και δεν αποτελούν αποκλειστικά εισφορές των γονέων.
  • Το ΒΟΕΑ από 1 Απρ 13 θα καταβάλλεται μειωμένο κατά 10,5% με βάση την τιμή μεριδίου των 11,00 €
και καταλήγοντας διαπιστώνει ότι: 

..............προηγούμενες γενιές να έχουν εισπράξει ποσό έως 6 φορές πάνω από αυτά που κατέβαλλαν και η νέα γενιά να βρίσκετε σε κίνδυνο να εισπράξει λιγότερα ποσά από αυτά που κατέβαλλε και χωρίς να υπολογίζεται η ετήσια μερισματική απόδοση που θα έπρεπε να δίνεται για αυτά τα ποσά που σου παρακρατούνται.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨