Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ο Παναγιωτόπουλος "χρυσώνει το χάπι" αυξάνοντας την τιμή των μεριδίων στο Μέρισμα+ΕΚΟΕΜΑ Μ.Τ.Α. αλλά μειώνει στο 1/2 τα προσεχή έσοδα(σημαντικού κόστους) 4% σε όλα τα Μ.Τ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος "χρυσώνει το χάπι" αυξάνοντας την τιμή των μεριδίων Μερίσματος και ΕΚΟΕΜΑ  του Μ.Τ.Α. αλλά ταυτοχρόνως μειώνει  (μετά την εισήγηση - απαίτηση Σκυλακάκη) στο 50% τα προσεχή έσοδα των Μετοχικών Ταμείων του 4% των κοινωνικών πόρων (εξοπλιστικών προγραμμάτων) !!!

Με ΔΕΔΟΜΕΝΗ πλέον της μείωσης στο 1/2 περίπου των προσεχή εσόδων του Μ.Τ.Α. απ΄ το εξοπλιστικό πρόγραμμα που τρέχει...... (βλέπε κατωτέρω απάντησης του κ. Υπουργού στη Βουλή) περιμένουμε να δούμε την «δυναμικά αεροπορική» αντίδραση της Ε.Α.Α.Α. σύμφωνα με την προχθεσινή ανακοίνωση του κ. Προέδρου της. Η Απάντηση του κ. Υπουργού βεβαίως είναι και <<μήνυμα>>  προς τους Συναδέλφους της  Ε.Α.Α.Ν για τα εν εξελίξει (όπως διαχωρίζονται στο έγγραφο) "προγράμματα εξοπλισμού σημαντικού κόστους"...... και του Π.Ν. 


Μετά την προχθεσινό μας σχόλιο ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει .....<<καλά κρυμμένη (από καιρό) την εισήγηση του Μ.Τ.Α. της αύξησης 1+1 ευρώ (μέρισμα+ ΕΚΟΕΜΑ)>>   αυξάνει τελικώς την τιμή των μεριδίων κατά 1 ευρώ στο Μέρισμα και 1 ευρώ στο ΕΚΟΕΜΑ <<χρυσώνοντας  έτσι το χάπι>> στους Μερισματούχους Αποστράτους του Μ.Τ.Α. 

Ταυτοχρόνως όμως μειώνει 
τους προσεχείς πόρους του 4%  στο 50% περίπου σύμφωνα με την κατωτέρω απάντηση που έδωσε στη Βουλή σε ερώτηση για τους κοινωνικούς πόρους απαντώντας ........Στην ικανοποίηση του αιτήματος του ΓΛΚ για μείωση των κρατήσεων θέματος για τα προγράμματα εξοπλισμού σημαντικού κόστους, προκειμένου το ύψος των εσόδων των ΜΤ και ΕΛΟΑ να συγκρατηθεί μεσοσταθμικά εντός των τεθέντων δημοσιονομικών περιορισμών για τη δεκαετία 2021-2030...........

Άρα μας πάνε όλους μέχρι το 2030 στην φτώχεια!!!!!

Ταυτόχρονα επίσης ΔΕΝ δίνει 2 χρόνια τώρα λύση (με νομοθετική ρύθμιση πολλές φορές υποσχόμενη εκ μέρους του ) στις αντισυνταγματικές κρατήσεις του ν.4093/12 (Απόστρατοι 2 ταχυτήτων) αδικώντας τους Αποστρατευθέντες των Μετοχικών Ταμείων  πριν το Μαι του 2016 οι οποίοι <<επιδοτούν>> για το Μ.Τ.Α. με 3 εκ ετησίως με τις εν λόγω κρατήσεις. 

Απ΄ την μια τσέπη (δηλαδή) μπαίνουν και απ΄ την άλλη βγαίνουν!!!  

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός κ. Παναγιωτόπουλε.......(μόνοι μας την κερδίσαμε τη ευρωστία του Μ.Τ.Α. για να δίνη σήμερα αυξήσεις  βάζοντας πλάτη εδώ και 10 χρόνια - απλά εσείς λόγω θέσης διαχειρίζεστε και υπογράφετε ) ........της μικρής αύξησης για τους παλαιούς Μερισματούχους  Αποστράτους αποστρατευθέντες μέχρι το 2016 (αλλά και στους νεότερους) με δεδομένο ότι θα αυξηθούν οι κρατήσεις στα Μερίσματα + ΕΚΟΕΜΑ λόγω του ν.4093/12, και επίσης παράλληλα θα υπάρξει και νέα ΔΕΎΤΕΡΗ (2η) μείωση στην σύνταξη των Αποστράτων της Π.Α. επί Κυβερνήσεως σας  Ν.Δ. λόγω επίσης των περικοπών του ανωτέρου νόμου. 

Καταργήστε ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ τον ανωτέρω Νόμο 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ (και όχι λογιστική) ΑΥΞΗΣΗ!!! 

Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη αύξηση των Μερισμάτων + ΕΚΟΕΜΑ του Μ.Τ.Α.  π.χ. σε απόστρατο με  100 ευρώ αύξησης (λογιστικής) τελικά αποδόθηκαν στο Σύνολο της Μηνιαίας Σύνταξης του  + Μερίσματα +ΕΚΟΕΜΑ  (λόγω κρατήσεων ν.4093/12)  καθαρά - τσέπη στον Απόστρατο περίπου 40 ευρώ χωρίς  βεβαίως τον αναλογούντα φόρο......η  ΛΥΠΗΤΕΡΉ  θα έρθει προσεχώς με τις Φορολογικές Δηλώσεις.

Ο υπολογισμός για την νέα αύξηση του Μ.Τ.Α για τον καθ΄ ένα (μία) Απόστρατο είναι:  1ευρώ επί (χ) τα μερίδιά του, μείον (-) τις προαναφερόμενες κρατήσεις ν.4093/12 στο Μέρισμα, μείον (-) την μείωση που θα επέλθει στην σύνταξή του, μείον(-) τον αναλογούντα φόρο. Αντίστοιχα υπολογίστε και για το ΕΚΟΕΜΑ. 

Σε καλή μας μεριά......!!!

Δείτε την απάντηση στη Βουλή 


Δείτε την ερώτηση και την απάντηση  πατώντας και  ΕΔΩ 

 

2 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτα με το αρθρο.
    Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΩΝ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ λογω του Ν4093/2012 στα μερισματα ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΣΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΔ.
    Οι μεν εχουν κρατησεις οι δε οχι ,το ενα παιδι καλο παιδι το αλλο γ.... την μανα του.ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ πρωτου μεγεθους σε ευρωπαικη Χωρα.
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με την τακτικη της δημιουργει κοινωνικό αυτοματισμό και κλίμα αντιπαράθεσης τοσο μεταξύ των
    εν αποστρατεια ΑΞΚΩΝ (τωρα και εν ενεργεια) οσο και > απεναντι στην Κοινωνια < (οτι βλακειες εκανε ο Συριζα).
    Εχουν γινει 9 ερωτησεις στη ΒΟΥΛΗ ( ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-ΜΕΡΑ 25 ) και η απαντηση ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ ειναι copy/paste : ...... επίκειται η ένταξή του σε προσεχές νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ». Προφανώς εννοεί ότι όλα είναι έτοιμα και αναμένεται να εισαχθεί η τροποποίηση προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή και εχει περασει 1,5 χρονος.
    Οι ασχετοι της ΕΑΑΣ κατορθωσαν το …ακατορθωτο.>
    ΕΑΑΣ: Κάτω τα χέρια από το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.! - Τι συμβαίνει (ΦΕΚ)
    https://www.nomotelia.gr/photos/File/2195b-22.pdf



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως επίσης και την επιστροφή των συντάξεων στα προ του 2012 επίπεδα κατά 50% γιατί το άλλο 50%μας το πήγε ο Σαμαράς με τον Σταϊκούρα.(Τώρα κάνει την πάπια).
    Επίσης την απόδοση της κλοπής του συμπληρωματικού εφάπαξ (50%) για όσους έφυγαν 2012-2016, γιατί το υπόλοιπο 50%μας το έδωσε ο Σαμαράς με τον Σταϊκούρα(τώρα κανει την πάπια).
    Έρχονται εκλογές όμως όπου νάναι.
    Να το έχουν στο μυαλό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨