Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Το 50% των Αποστράτων έχουν λάβει μειωμένα αναδρομικά. Έξι (6) μήνες χωρίς απάντηση στις αιτήσεις τους!!! (Μελέτη Σ.Α.Σ.)


ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ   ΤΟΥ  Ν.4575/2019

 Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Δυστυχώς οι υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α προσπαθούν να δικαιολογήσουν για μια ακόμα φορά τα αδικαιολόγητα και μάλιστα με πολύ άκομψο τρόπο, που υποτιμά τη νοημοσύνη μας, και απίστευτα αναίτια που δεν............. πείθουν κανένα σκεπτόμενο. 

Τα αναδρομικά ως είναι γνωστό πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις21-12-2018 για λόγους που μόνο οι πολιτικοί γνωρίζουν, αφού ήταν υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2013, αποφάσεις Σ.τ.Ε αντισυνταγματικός ο Ν.4093/12. 
Οι αιτήσεις διαμαρτυρίας στον Ε.Φ.Κ.Α/Γ.Λ.Κ για μειωμένα αναδρομικά ακόμα και μηδενικά απέδωσαν αφού εξανάγκασαν τις υπηρεσίες σε επανέλεγχο, ο οποίος επιβεβαίωσε το λάθος. 
 Ο δειγματοληπτικός επανέλεγχος που έγινε τον Ιανουάριο του 2019 , σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε από εμπιστευτικό έγγραφο που διέρρευσε, απέδειξε ότι περίπου 8.000 συνταξιούχοι έλαβαν μειωμένα και περίπου σε 4.000 συνταξιούχους απόστρατους και 430 αντίστοιχους πολιτικούς των ειδικών μισθολογίων δεν τους δόθηκαν αναδρομικά. 
Οι υπηρεσίες διαβεβαίωσαν ότι ο έλεγχος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς τριμήνου στους 120.000 περίπου συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων. 

Στο εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΦΚΑ επίσης, σύμφωνα πάντα με τα Μ.Μ.Ε, επισημαινόταν ότι μερικοί συνταξιούχοι έλαβαν περισσότερα από όσα δικαιούνταν. Κατά τη διάρκεια του επανελέγχου οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα μη δυνάμενα να δικαιολογηθούν με πολλές αιτιάσεις. 
Θα αναφερθώ τουλάχιστον σε μία που δεν ευσταθεί και αποδείχθηκε ανακριβής, από παραδείγματα με στοιχεία συναδέλφων (τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν). 

«Αιτιολόγησαν τα μειωμένα αναδρομικά σε αλλαγές , αύξηση των συντελεστών στις κλίμακες ,μείωση της σύνταξης με τους νόμους των μνημονίων» .
 ΟΥΔΈΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΟΝ. 

 Η αλήθεια είναι μία και προκύπτει από τις αποφάσεις δικαίωσης της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τα αναδρομικά και απασφάλισαν τη ¨βόμβα¨ εις βάρος της ¨ελληνικής οικονομίας¨. 

Αυτό προκύπτει από τη θέση της Τράπεζας της Ελλάδος που αναγάγει σε υπ΄ αριθμό ένα κίνδυνο για την ελληνική οικονομία μια ενδεχόμενη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε για τα αναδρομικά των αντισυνταγματικών νόμων των μνημονίων. 

Μετά από αυτά οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ βρίσκονται με μεγάλη σύγχυση και αποδεικνύουν τουλάχιστον προχειρότητα όπως « στη βιασύνη τους να δώσουν πριν τα Χριστούγεννα τα αναδρομικά τα έκαναν θάλασσα» .

Τώρα σκέφτονται πως θα τα πάρουν πίσω τα αναδρομικά που έδωσαν κατά λάθος στους συνταξιούχους προτείνοντας μάλιστα μεθόδους και διαδικασίες. Και ενώ το ενδιαφέρον των αρμοδίων είναι μεγάλο για την επιστροφή αυτών που δόθηκαν κατά λάθος περισσότερα , δεν δεικνύουν και το ανάλογο ενδιαφέρον σε αυτούς που πιστώθηκαν λιγότερα ακόμη και μηδενικά. 

Ανατρέπουν τα στοιχεία του πρώτου επαν-υπολογισμού και αναφέρονται μόνο σε 5 έως 6 χιλιάδες δικαιούχους που πήραν λιγότερα και μάλιστα σε μόνο 1.000 άτομα που βγήκαν ακόμα και με αρνητικά ποσά. 

Τα στοιχεία αυτά που ήλθαν στη δημοσιότητα την 06-06-2019 ειδικά για συνταξιούχους με λιγότερα ή και αρνητικά είναι αναληθή για δύο τουλάχιστον λόγους. 

Οι δικαιούχοι είναι κατά πολύ λιγότεροι αυτών που προέκυψαν μετά τον δειγματοληπτικό έλεγχο (8.000 με λιγότερα και 4.000 με μηδενικά) του Ιανουαρίου 2019 που δημοσιεύτηκαν στα Μ.Μ.Ε και προέκυψαν από εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΦΚΑ. 

Ο δεύτερος λόγος που επιβεβαιώνει την ανακρίβεια των ανωτέρω στοιχείων σε ότι αφορά τον αριθμόν αυτών που έλαβαν μειωμένα και μηδενικά αναδρομικά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέλη του Δ.Σ του Σ.Α.Σ ασχολήθηκαν και διερεύνησαν το θέμα με στοιχεία που προέκυψαν από τα επίσημα ενημερωτικά σημειώματα των μηνιαίων δελτίων πληρωμής συντάξεων του Γ.Λ.Κ . 

Συγκεκριμένα συντάχθηκαν περισσότερες από 100 αιτήσεις διαμαρτυρίας συναδέλφων που κατατέθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2019, στις οποίες υπολογίστηκαν και αναγράφονται τα αναδρομικά που δικαιούται ένας έκαστος.

 Η μελέτη απέδειξε ότι τουλάχιστον το 50% των συνταξιούχων που συντάχθηκαν αντίστοιχες αιτήσεις έλαβαν μειωμένα αναδρομικά. 

Καίτοι παρήλθε χρονικό διάστημα περίπου εξ μηνών και σύμφωνα με το Άρθρο 10 παραγ, 3 του Συντάγματος οι υπηρεσίες υποχρεούνται να απαντούν στα αιτήματα μέσα σε ορισμένη προθεσμία όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών. Δεν δόθηκε καμία απάντηση που να ανατρέπει τα αιτούμενα, που σημαίνει έμμεση αποδοχή.

Ολοκληρώνοντας θα αναφερθώ σε έρευνα που έγινε με τα επίσημα στοιχεία των κρατικών υπηρεσιών. Διαπιστώθηκε ότι οι νόμοι των μνημονίων(2010 -2018) μείωσαν τις αποδοχές ενός Σμχου με σύνταξη Ταξχου τουλάχιστον κατά το ποσό των 150.000,00 €. 

Το πρόσχημα εφαρμογής των νόμων των μνημονίων ήταν η έξοδος της χώρας από την δημοσιονομική κρίση . Απεναντίας οι δημοσιονομικοί δείκτες κυρίως Α.Ε.Π και εξωτερικό χρέος επιδεινώθηκαν. Ο δείκτης δημόσιου χρέους προς Α.Ε.Π στην Ελλάδα το 2017 κυμαινόταν στα 178,6 % συγκριτικά με το Δείκτη στην ΕΕ-28 στο τέλος του 2017 ήταν 81,6% 

Εύλογο το ερώτημα κάθε Έλληνα «που πήγαν τα χρήματά του» , που σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αφού και το δημόσιο χωλαίνει στους περισσότερους τομείς του ,όπως υγεία , παιδεία, ασφάλεια, δημόσιες υπηρεσίες , γραφειοκρατία κ.α, έχουν υποβαθμιστεί. Σε αυτή την ερώτηση δικαιούμαστε και περιμένουμε μια απάντηση από τους αρμοδίους ειδήμονες και όχι να προσπαθούν όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας « δεν φθάνει που μας χρωστάνε μας ζητάνε και το βόδι» Πίσω τα αναδρομικά!!  
Ίδωμεν 


5 σχόλια:

  1. ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ...
    ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΕΘΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΝΤΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΙΠΟΘΥΜΟ ΕΦΚΑ-ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ(?)- ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ(SIC) ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΟ.
    ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧEΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΜΗΝΟΣ ΤΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ 321 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.
    ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΕΘΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ-ΟΧΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ- ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ, ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ.
    ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνθρωποι του ΓΛΚ δεν παίζονται. Εκτός του ότι έχουν τρικυμία εν κρανίω, νομίζουν ότι έχουμε κι'εμείς.
    Ο υπολογισμός των αναδρομικών με τους μνημονιακούς νόμους αφορά στα μικτά ποσά. Οι κρατήσεις προβλέπονται στην ΚΥΑ 170285/0092.
    Εμένα προσωπικά από 6.094 μικτά μου έδωσαν 2.267 μείον 20% = 1.814. Δηλαδή τα ζαγάρια μου έκαναν κρατήσεις 63%. Εκτός αν με θεώρησαν κάτω των 62 και 55 ετών αντίστοιχα.
    Τον Σεπτέμβριο που θα επιστρέψω από διακοπές τους είπα να με περιμένουν με πίεση γιατί έχουν οι ίδιοι ποινικές ευθύνες για το μπάχαλο, πράγμα που μου το παραδέχτηκαν, παρουσία συναδέλφου μετεωρολόγου, ότι λόγω βιασύνης να δώσουν τα χρήματα πριν τα Χριστούγεννα, έκαναν ότι τους κατέβαζε η κούτρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EΓΙΝΕ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ; ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ''ΨΙΧΟΥΛΑ'' ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ 'ΒΓΗΚΕ'' ΜΗΔΕΝΙΚΟ-ΑΡΝΗΤΙΚΟ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ άλλη μια φορά οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ και η διαχείριση χρηματικού της Αστυνομίας πήραν άριστα.Πάνω απο 320 διοικητικά αποκατασταθέντες ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΊ πήραν στο τέλος Ιουνίου 2019 τα οφειλόμενα αναδρομικά σε ενέργεια.
    Στην ΠΑ εδώ και 8 μήνες,ξέρει κανείς αρμόδιος του ΓΕΑ, πότε θα δοθούν αυτά σε ΕΛΆΧΙΣΤΕς δεκάδες δικαιούχους?
    ΚΑΙ να σκεφθεί κανείς οτι η ΠΑ είναι το όπλο της ταχύτητας(!!!)...Πάντως μέχρι σήμερα καμιά κίνηση και να σκεφθείτε ότι είναι και προεκλογική περίοδος που βρέχει απο παντού χρήμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζητείται Έλληνας σωστός να γράψει ιστορία .. ΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨